Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

A búzafű enzimtartalma

Enzimekkel az örök fiatalságért!

 

Mik is az enzimek valójában? Az enzimek a szervezetben lejátszódó főleg biokémiai folyamatok reakciósebességét növelő anyagok. Mint minden katalizátor, az enzimek is csak olyan folyamatok lejátszódását segítik elő, amelyek egyébként is végbemennének, de a reakció lényegesen lassabban játszódna le és a gyorsabb reakcióhoz olyan környezeti feltételek szükségeltetnének, ami az emberi szervezetben nem kivitelezhető. Az enzimek az aktiválási energiát csökkentik, így az enzimeket biokatalizátoroknak tekinthetjük.

Minden enzim fehérje, emiatt működésük erősen függ a hőmérséklettől és a pH-tól, mindegyikre jellemző egy hőmérséklet- és pH-optimum. Az optimális pH rendszerint az 5-9 tartományba esik, de például a gyomorban termelődő emésztőenzim, a pepszin esetében ez 2 körüli. Az optimális hőmérséklet általában 37-40 °C környékén van.
Az enzimek specifikusak, csak egy adott vegyület (vagy vegyületcsoport, a szubsztrát) adott reakcióját katalizálják, amely képes a kérdéses fehérje térszerkezetéből és energetikai viszonyából adódóan ahhoz kapcsolódni.

Az enzimek a szervezetünkben szinte mindenhol ott vannak és másodpercenként tesznek azért, hogy minden folyamat zavartalanul le tudjon játszódni bennünk és ezáltal normális életet tudjunk élni. El sem tudjuk képzelni mennyire fontosak az enzimek az egészségünk megőrzésében! Az aktív enzimek minden egyes szervrendszer működésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Egy enzim akkor aktív, ha térszerkezete lehetővé teszi funkciójának betöltését.

Leszűrhető a következtetés, miszerint egészségünk megőrzéséhez aktív enzimek bevitelével is hozzájárulhatunk. A friss növényi részek, a "zöld ételek" mind-mind nagy mennyiségben tartalmaznak enzimeket így a búzafű kipréselt leve is, amit nagy előszeretettel fogyasztanak világszerte.

Az enzimek talán fontosabbak a búzafű minden más aktív alkotóeleménél. A gabonafüvekben a szó szoros értelmében enzimek százait fedezték föl eddig. A búzafű enzimek kincsesbányája.

Érdekes megjegyezni, hogy amikor ezek az enzimek mennyiségben és erősségben hanyatlanak – ami az öregedéskor történik –, a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és a korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek. Az is említésre méltó, hogy az enzimek közül három – a citokróm-oxidáz, a peroxidáz és a kataláz – aránylag nagy koncentrációban található meg a normális vörös és fehér vérsejtekben. Ugyanakkor egy rákos beteg testében a számuk többnyire jelentősen leapad.

A gabonafüvekben található enzimek egyike, a SOD döntő szerepet játszik a búzafű öregedést gátló képességében. Tudományos körökben komoly figyelmet kapott mint lehetséges antiöregség enzim. Ettől függetlenül munkája során Dr. Barry Halliwell, a londoni egyetem biokémikusa, Dr. M. Rister a németországi Cologne egyetemén és Dr. Irwin Fridovich, a duke-i egyetem bio kémikusa a test minden sejtjében rábukkant a SOD-ra.

A sejtek öregedésének lassításában betöltött szerepe után nyomoztak. Rendkívüli módon a SOD mérsékelni tudja a sugárzás káros hatásait, gyulladáscsökkentő vegyületként működik, és megelőzheti a sejtkárosodást a szívinfarktust követően. A búzafű a SOD legnagyobb forrása. A SOD az egyensúly megtartása végett természetesen is megtalálható minden egyes sejtben, és semlegesíti a szintén ott tartózkodó szuperoxidok mérgező hatását.

Szabályos anyagcsere esetén minden sejt termel szuperoxidot. Mindazonáltal amikor a mennyiségük a sejtben megnövekszik, de az annak megfelelő SOD nem termelődik, árthatnak a sejtnek, és gyorsítják az öregedést. Ezért nagyon fontos a pótlásuk például búzafűlé kúrával. Sugárzásnak kitett állapot után vagy nitrogénoxid származékok, idegen anyagok (gyógyszerek és vegyi adalékok) fogyasztását követően – melyek tulajdonképpen szennyezik a szervezetet –, továbbá ahogy korosodunk, sejtjeink körül és belül az ártalmas szuperoxidok száma növekszik. Ezek fölhalmozása rongálja a zsiradékokat, a DNS-t és a sejtek teljes szerkezetét. Mint említettem, a szuperoxid kell bizonyos mennyiségben, viszont a sejtekben jelenlévő SOD-nak minden fölösleget meg kellene semmisítenie. Amikor csekély a SOD-ellátás, a sejtek mérgezettek lesznek: elveszítik az önmegújító képességüket, és idő előtt elhalnak. Mindamellett laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban a SOD biztonságos és hatékony enzimnek bizonyult, amely megvédhet bennünket a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás, valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

 

A búzafűlében található enzimek:


  • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
  • citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen komponense
  • amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz - zsírbontó enzim
  • fikocianin - segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz - erősíti a szívizomzatot, az artériák falát
  • SOD (szuper-oxid-dizmutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, antioxidáns, gátolja a daganatsejtek kialakulását

 

Enzim aktív, friss bio búzafűlé készítmény >>