Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Az élő búzafűlé
"Rájöttem arra, hogy amit a búzafűben, a nyers ételekben és a testmozgásban érzek, az az, hogy karnyújtásnyira vagyunk a fiatalság forrásától. Fölfedezésem után huszonöt évvel a hajam újra teljesen természetes barna lett. A súlyom tartósan ötvennégy kiló (épp, mint fiatalkoromban), s energiám határtalan. Az elmúlt tíz esztendőben átlagosan csupán négy óra éjszakai alvást igényelek, s évek óta nem volt szükségem orvosi ellátásra."

Ann Wigmore

A Hipokrátész Intézet alapítója,
a búzafűlé neves nemzetközi
szószólója Miben áll a búzafűlé ereje?

Azt gondolom, hogy a búzafűlé csodálatos hatása, amit az emberi szerveztre képes gyakorolni nem az egyes összetevőkben rejlik, hiszen ezek a vitaminok, nyomelemek és a klorofill másban is megtalálhatóak. A hangsúly az egyes komponensek egymáshoz viszonyított aranyán és a köztük létrejövő szinergikus hatásnak köszönhető! Az anyagok melyek a friss búzafűlében találhatóak segítik egymás felszívódását, hasznosulását a szervezetben és ami a legfontosabb, hogy élő anyagok, hiszen szerves kötésben érintkeznek a bélrendszer felszívóhámjával. Ehhez képest a kapszulák és tabletták felszívódása és hatékonysága elenyésző.

 

Okozhat-e a búzafűlé kúra bármilyen problémát?

A búzafűlé nem laborban kifejlesztett szintetikus hatóanyagok egyvelege, illetve semmilyen olyan anyagot nem tartalmaz, ami önmagában vagy magas dózisban mérgező hatást tudna kifejteni, így mellékhatásoktól nem kell tartani!

A kúra elején azonban előfordulhatnak kellemetlenségek, főként azoknál, akik először alkalmazzák a búzafűlevet vagy nagyon rég nem itták. Általában 10-ből 1 embernél fordulnak elő és napok alatt rendeződnek. Melyek ezek? A méregtelenítő kúrákhoz hasonlóan jelentkezhet fejfájás, émelygés, hányinger, hasmenés, elégtelen folyadékbevitel miatt székrekedés, pattanások megjelenése az arcon, végtagokon. A szervezet tisztul és ez fizikailag is megnyilvánul, nem kell megijjedni és semmiképp sem abbahagyni a kúrát!

 

A K-vitamin kérdés? Iható-e a búzafűlé vérhígító mellett?

A búzafűlének valóban magasabb az átlagosnál a K-vitamin tartalma. A K-vitamin a véralvadási folyamat kulcsfontosságú eleme, így fokozott bevitela valóban okozhat problémákat azoknál, akik hajlamosak a vérrögképződésre és állandóan vérhígító gyógyszert kell szedniük. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ők nem fogyaszthatják a búzafűlevet! Csupán kisebb adagokban és ritkábban kell inniuk, mint másoknak. Kétnaponta egy kocka a Sofiel bio búzafűléből reggel, éhgyomorra. Két hetes alkalmazás után, pedig szünet, majd két hét szünet után ismét lehet inni. Érdemes a vérkép alapján ellenőrizni a K-vitamin szintet. A búzafűlé fogyasztásáról minden esetben tájékoztassa orvosát, illetve az óvatos alkalmazás veszélytelenségéről is tegyen említést!

 

Milyen betegségek esetén alkalmazható, mint kiegészítő?

Először is meg kell említeni, hogy a búzafűlé nem gyógyszer, ha súlyos betegség esetén nem fordul orvoshoz és csak is búzafűlevet iszik, akkor hibát követ el, hiszen az állapotát fel kell mérni és nyomon kell követni, illetve sok olyan betegség van, amelyeknél az orvosi kezelések kitűnő eredményt tudnak felmutatni és a búzafűlé ezek mellett is iható!

A fogyasztói tapasztalatok alapján sokízületi gyulladások, vastagbél gyulladás, felszívódási zavarok, enzim hiányok, vérszegénység, immungyengeség, koncentrációs zavarok, szövődményes tüdőproblémák, aszthma, reflux, allergia esetén képes volt a betegek általános állapotát javítani, illetve segíteni a gyógyulási folyamatokat. Daganatos betegeknél voltak, akik teljes gyógyulásról számoltak be és mindezt a búzafűlének tulajdonították és voltak, akik az orvosi kezelések mellett fogyasztva tudtak jobb eredményt elérni. Én azt gondolom, hogy a búzafűlé elsősorban egy szupportív terápiás eszköz, ami a krónikus- és daganatos betegek általános állapotát és életminőségét hivatott javítani és ezáltal képes a beteg gyógyulását előmozdítani! Önmagában alkalmazva megfelelő orvosi kontroll nélkül senkinek sem ajánlom az alkalmazását súlyos betegség esetén!

 

Konkrét probléma esetén konkrét tanácsra van szüksége!

Sajnálom azokat a búzafűlé forgalmazókat, cégeket, akik csupán az eladásra koncentrálnak és mindenkit számként kezelnek! A búzafűlé kúra nem egy szokványos dolog. Tudni kell hogyan szedje valaki, miként alkalmazza és meddig! Főleg, ha már betegség kiegészítésére kezdni el valaki inni! 

Orvos kari tanulmányaim mellett kezdtem el foglalkozni a búzafűlével sok-sok évvel ezelőtt. Feladatomnak tekintem, hogy nem csak az egészség fenntartásához kiváló kúraként javasoljam, hanem kórnikus betegségek hatékony kiegészítőjeként is. Konkrét problémákra az eddigi tapasztalatok alapján a megfelelő dózis fogyasztása, az alkalmazás hossza, az egyes szünetek beiktatása igen fontos. Ezek mellőzése, a nem megfelelő alkalmazás és a silány termékminőség miatt sokszor kudarcba fullad a búzafűlé kúra! Szeretettel állok rendelkezésére búzafűlé fogyasztással kapcsolatos szaktanácsadás keretében a honlap elérhetőségek rovatában megadott időpontokban telefonon, illetve írhat nekem levelet is!Silány minőség kontra friss búzafűlé

Ha nem otthon préselt búzafűlevet használunk nagyon meg kell néznünk a forrást, ahonnan a lé származik, illetve a technológiát, amivel előállítják. Sokszor az otthon préselt lé is alacsony hatóanyag-tartalmú, mert maga a fű minősége rossz a alacsony tápanyagtartalmú föld és egyéb tényezők miatt. Az interneten számos termelő és cég kínálja jobbnál-jobb jelzőkkel illetett termékeit, de ezek közül is sok minőségét tekintve nem túlzottan jó. A legjobb minőségét tekintve a gyorsfagyasztott (hibernált) búzafűlé, amely bio tanúsítvánnyal rendelkezik. De ez sem elegendő!

Számos fogyasztó fordult hozzám azzal a panasszal, hogy a bio leveket forgalmazó nagyobb cégeknél vásárolt termékkel semmilyen eredményt nem tudtak otthon elérni. Ez mellett természetesen személyre szabott tájékoztatást sem kaptak... (Debrecenből érkezett a legtöbb panasz helyi cégtől vásárolt termék miatt.) A szakmai, termelői tapasztalat hiánya, a termesztett tönkölybúzafű alacsony tápanyagtartalma, a préselés és kiszerelés során előforduló minőségromlás mind szerepet játszhat abban, hogy egy okleveles búzafűlé termék hatékonyságát tekintve csapnivaló.

Szeretettel és több száz fogyasztónk elégedettségével felvértezve bátran ajánlom figyelmébe az ország elsőként bejyegzett, bio tanúsítvánnyal rendelkező, gyorsfagyasztott levét, a Sofiel bio búzafűlevet. A mi levünk sok éves őstermelői szakértelemmel, ökológiai gazdálkodásban, bevált termelői praktikákkal készül, hogy kicsattanó egészséget szavatoljon mindenkinek, aki csak issza! 
 


Hígítsam vagy ne hígítsam a kockás búzafűlevet?

Elszomorító, hogy a búzafűlé forgalmazók többsége hígítással javasolja a gyorsfagyasztott búzafűlé elfogyasztását. A hígítás ugyan praktikus lenne a felolvasztáshoz, hiszen így sokkal gyorsabban olvadnak fel a kis kockák, de a hígítás által megváltozik a lé összetevőnek aránya is. Ami ennél is rosszabb, hogy valahol azt is olvastam, hogy csappvízzel hígítsa fel... Nos a csapvízben lévő klór és egyéb, ki nem szűrhető anyagok azonnal reakcióba lépnem a búzafűlé értékes komponenseivel és haszontalan löttyé változtatják azt!

Semmiképp sem javaslom a kockák jelentős hígítását! A búzafűlé eredeti formájában, állagában és összetételében képes kifejteni a legintenzívebb hatást! Az olvadás gyorsításához elegend pár mililiternyi szénsavmentes ásványvíz, forrásvíz, tisztított víz, de semmiképp sem csapvíz!

Ez nem a reklám helye, de én magam Peridot ásványvízzel vagy deutérium mentes vízzel löttyintem meg. Ismétlem, nagyon kis mennyiségű vizet használjunk ilyenkor!