Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Búzafűlé buktatók

Átvernek, vagy csak én vagyok
figyelmetlen sokszor?

 

A fogyasztóim visszajelzései alapján, illetve az interneten olvasható megtévesztő leírások miatt úgy gondoltam, hogy érdemes egy olyan tájékoztató levelet összeállítanom, amin keresztül Ön is el tudja kerülni a kellemetlen meglepetéseket, amikor valamilyen búzafűlé terméket vásárol és használni kezdi!

A következő címszavakkal egy-egy gondolatot szeretnék megosztani Önnel olyan kérdésekkel, tévhitekkel kapcsolatban, amik biztosan az Ön életében is előfordultak vagy a jövőre nézve megjelenhetnek, ha búzafűlét vásárol, illetve egyéb étrendkiegészítőket:Előre csomagolt contra élő búzafűlé


A boltokban és az intetneten számos búzafüvet vagy búzafűlevet tartalmazó termék kapható, sokszor zavarbaejtő a választék, ha mondjuk egy budapesti bioboltba betérünk. Nem könnyű eldönteni melyik az igazán jó és melyik fogja kifejteni számunkra azt a pozitív hatást, amire éppen szükségünk van!

Néhány pontban összefoglaltam azokat a szempontokat és tényeket, amelyek megkönnyíthetik a döntését, illetve amelyek elhallgatásával, megmásításával legtöbbször megtévesztik, átverik a fogyasztókat ha búzafű- vagy búzafűlé készítményt szeretne valaki vásárolni:

  • Főleg MLM cégek által forgalmazott búzafűlé termékek kapcsán elmondhatók, hogy a bennük lévő búzafűlé az össz mennyiség 60%-a körül mozog, azaz majdnem a fele nem is búzafűlé (egyéb növényi kivonatok), tehát nem is lehetne búzafűléként csak mint búzafűlevet tartalmazó italként szerepeltetni a címkén, reklámhelyeken.

  • A gyárilag előállított, előre csomagolt termékekben lévő búzafűlé sokszor hónapokon, vagy akár egy fél éven keresztül is a raktárak polcain hever. Ha abból indulunk ki, hogy a búzafűlé értékes összetevői 10 perc alatt eloxidálódhatnak, ha nem alkalmazunk természetes fagyasztási eljárást, akkor nem nehéz elképzelni, mennyi értékes összetevő marad abban a búzafűlében, ami ilyen gyárilag készült termékben található.

  • Kész búzafűlé termékekben (gyárilag előállítottak esetében) sokszor alkalmaznak tartósítószert is: kálium-szorbát, nátrium-benzoát.

  • A búzafű örleményt tartalmazó étrendkiegészítőket nem tudjuk megemészteni és minimális az a hatóanyag tartalom, amit haszonsítani tudunk ezekből a készítményekből, viszont kiváló ballasztanyagok!


 

Honnan tudom, hogy valóban bio az a búzafű vagy búzafűlé,
amit az interneten kínálnak?

Magyarországon kizárólag azok a termékek, jelen esetben búzafű vagy búzafűlé termékek, tekinthetők bionak, amelyek vagy nemzetközi bio minősítéssel, vagy a Biokontroll Hungária Kht. által kiállított bio tanúsítvánnyal rendelkeznek, ahogyan a mi bio búzafűlevünk is! Ezt a tanúsítványt a termelőnek, forgalmazónak fel kell tüntetnie a weboldalán vagy más formában kell elérhetővé tenni a vásárlók számára. Ha ez nem található meg az adott felületen vagy más módon sem érhető el, akkor valóban megkérdőjelezhető az adott búzafűlé termék bio mivolta! Még nagyobb probléma, ha valaki bionak tünteti fel a búzafűlevét annak ellenére, hogy semmilyen tanúsítvánnyal nem rendelkezik, ebben az esetben a fogyasztó megtévesztésével van dolgunk, ami szabálysértésnek minősül!

 

Mi a különbség a natúr, a bio és az öko búzafűlé között?

Fogós kérdés és sokan elbuknak rajta! A natúr búzafűlé kizárólag búzafűből préselt búzafűlevet tartalmaz és más összetevőt nem, a natúr kifejezés ezt jelenti és semmiképp sem egyenértékű a bio- vagy az öko jelzőkkel! A bio- és az öko kifejezés szinte mindig együtt jár, hiszen az a búzafűlé, amely ökológiai gazdálkodásból származik és komoly odafigyeléssel kerül frissen préselésre, kiszerelésre az legtöbbször bio minősítéssel is rendelkezik. Ergo, ha a legkiválóbb minőségű búzafűlét keressük, akkor mindig figyeljük, hogy a tájékoztató anyagában szerepel-e a tanúsítványokkal alátámasztott öko- és bio szócska!

Sajnos az interneten számos olyan cég és magán termelő található, akik a honlapjukon megtévesztő állításokat közölnek! Legtöbbször azzal érvelnek, hogy a vetőmag vagy a termőföld bio- vagy ökológiai minősítésű. Ez igazán jó dolog, de semmiképp sem ad okot arra, hogy erre alapozva a kész búzafűlé is bio lehessen! A préselés, feldolgozás és kiszerelés, valamint a tárolás során rengeteg olyan tényező lehet jelen, ami már megváltoztatja az eredeti búzafűlé minőségét és a biotól igen távol álló levet kapunk készhez annak ellenére, hogy a vetőmag bio volt vagy a gazdaság ökológiai, ahol készült! Legyünk mindig résen és ne dőljünk be a marketingfogásoknak!

 

Bízhatok a maszek búzafűlé kistermelőkben?

Jogos a kérdés! Elterjedt a házilag készített búzafűlé, amit az interneten terjesztenek és kínálnak megvásárlásra. Ebben az esetben a gond nem ott kezdődik, hogy semmilyen papírral nem rendelkeznek ezek a „kereskedők”, hanem ott, hogy a termesztés és a késztermék minősége sokszor erősen kifogásolható! Itt elsősorban a tisztaságára gondolok. Házilag előállított búzafűlé esetén nem tudhatjuk, hogy milyen körülmények között kerül termesztésre, préselésre és kiszerelésre a lé, illetve miben, hogyan és miként tárolják azt.

Véleményem szerint akkor járunk a legjobban, ha olyan termelőtől vagy forgalmazótól vásárolunk búzafűlét, aki rendelkezik őstermelői igazolvánnyal és a megfelelő szakhatósági papírokkal!

 

Eddig más búzafűlé terméket fogyasztottam, de úgy döntöttem,
hogy a fagyasztott lére áttérek. Miben más ez, mint a többi?

Ha Ön eddig búzafű kapszulát vásárolt, akkor tudnia kell, hogy a kapszula csak búzafű őrleményt tartalmaz, aminek a hatóanyagtartalma igen kicsi és azt a minimálisat sem képes felvenni a szervezetünk, hiszen a bélrendszerünk nem alkalmas a búzafű lebontására még őrült állapotban sem! Viszont ballasztanyagnak kiváló!

Amennyiben Ön gyárilag előállított búzafűlé szuszpenziót, koncentrátumot vagy lekvárt fogyasztott, akkor tudnia kell, hogy ezeket a termékeket szinte mindig hőkezelés alá vetik, hogy a benne lévő baktériumokat kiöljék, a hőkezelés során viszont jelentős hatóanyag- és aktív enzim tartalom csökkenés következik be! Sajnos az esetek döntő többségében valamilyen tartósítószer is kerül az említett termékekbe, hiszen akár hónapokig is a polcokon állnak és meg kell óvni az állagromlástól a termékeket valamilyen módon (kálium-szorbát, nátrium-benzoát stb.)!

A fagyasztott búzafűlé kapcsán kizárólag az általam forgalmazott és preferált bio búzafűléről teszek említést, hiszen jogilag ezt tehetem meg és csak is az ilyen fokú minőséget képviselő búzafűlé termékeket szoktam javasolni a hozzám forduló betegeknek vagy egészségüket féltő személyeknek!

A fagyasztott búzafűlé őstermelőtől származik, ökológiai gazdálkodásban kerül termesztésre, aratásra és feldolgozásra ellenőrzött körülmények között. Mind a vetőmag és mind a kész búzafűlé bio tanúsítvánnyal rendelkezik. Gyorsfagyasztási eljárással készül, ami annyit jelent, hogy a friss préselést követően azonnal gyorsfagyasztásra kerül és a lehető legrövidebb időn belül juttatjuk el a fogyasztók részére. Ezzel tudjuk biztosítani a kifogástalan minőségű búzafűlét és ezáltal a búzafűlé áldásos hatásait maximális mértékben a fogyasztóink részére nap, mint nap!

Fogyasszuk ugyanúgy mint a frissen préselt levet! Étkezés előtt, reggel! Kezdő adag napi fél deci. A kockákat szopogassa el, vagy jégkásaként egye meg összetörve, lereszelve. Ha ki szeretné olvasztani, akkor a kockákat tegye üvegpohárba és az üvegpoharat egy meleg vízzel teli edénybe, tálba, majd a felolvadást követően rögtön igya meg!


Véleményem szerint a fagyasztott búzafűlé áll a legközelebb az otthon, frissen préselt léhez és csak is ettől várhatjuk el mindazt a nagyszerű hatást, amit a búzafűlé tud adni a számunkra!Üdvözlettel,


Pintér Zoltán
búzafűlé szakértő