Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Búzafűlé készítés

“Némán ülni, semmit sem tenni. Közeleg a tavasz, s a fű nő az ég felé.”
(zenri ének)

 

Jó minőségű, lehetőleg bio gazdálkodásból származó tönkölybúza magot szerezzünk be. Szükséges eszköz még a csíráztató tálca vagy más csíráztatásra alkalmas doboz. A magok szellőzését biztosító, apró likacsos vagy réseket tartalmazó csíráztató edény elengedhetetlen a penészedés elkerülése végett. Emellett a praktikusság érdekében szükséges lesz üveggyapot vagy egyéb speciális szövet, mely tárolni képes a nedvességet és csíráztatásra alkalmas. Természetesen termőföldbe is ültethetjük a magvakat.

Ahogy azt majd a videón is látni fogjuk vegyünk egy marék búzafű magot. Ezeket rakjuk pohárba, csíráztató pohárba. Mossuk meg alaposan a magvakat, majd 12 órára rakjuk vízbe őket.

Ezután ismát mossuk meg a magvakat óvatosan, nem erős vízsugárral! Rázással távolítsuk el a magvakról a vizet. Tegyük félre őket, lezárt, de réssel vagy lyukacsos felülettel rendelkező csíráztató pohárba, dobozba újabb 12 órára.

A csíráztató bodoz alját, illetve tálcát béleljük ki a már említett üveggyapottal vagy más növényi eredetű szövetlappal. Ezután magvakat tegyük csíráztató dobozba, -tálcára egyenletesen szétterítve.

 

 

Locsoljuk meg egyenletesen az így kapott magvakból álló egységes felületet, közben hagyjuk, hogy a csíráztató tálca alján a kis lyukakból elszivárogjon a felesleges víz. Az üveggyapot magában fogja tartani a szükséges vízmennyiséget, ami biztosítja majd a magvaknak a nedves közeget. Hagyjuk állni egy napig őket. Mindig fedjük le a magvakat jól szellőző fedéllel!

Az idő letelte után ismét locsoljuk meg a magvakat és újabb 24 óra eltelte után már láthatjuk az apró kis csírákat, ahogy növekednek. (Ezalatt az idő alatt is fedve tartsuk a magvakat.)

Ismételt locsolás következik, 24 óra múltán igen nagymértékű növekedést fogunk tapasztalni.

Locsolás, lefedés és várakozás így megy ez egészen a hetedik napig, amikor a búzafű eléri fejlettségének legfőbb pontját, ekkor érdemes levágni a tövénél a zöld, friss és zsenge szárakat.

Minden nap locsoljuk a magvakat. Látni fogjuk, hogy a csíráztató doboz vagy tálca alján a magvak gyökerei egységes fonatot képezve összefüggő alapot hoznak létre. Ezt kell folyamatosan táplálni, védeni, gátolni a penészedését.

A hét napos búzafüvet vágjuk le és préselve fogyaszthatjuk minden nap reggel éhgyomorra. Érdemes 7 tálcás rendszerben termeszteni a búzafüvet, hogy minden napra legyen mit préselnünk egyfajta forgórendszerként. A préselést kizárólag műanyag bevonatú présgéppel végezzük, mert a fémek eloxidálhatják a búzafűlé értékes tápanyagainak jelentős részét.