Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Búzafűlé nyáron is

 

Valóban félni kell a napsugárzástól?

Elbújunk a Nap elől a légkondícionált szobáinkba
és csodálkozunk rajta, hogy állandóan betegek
vagyunk mi is és a családtagjaink is...

 

Kiskoromban rengeteget voltam kint a szabadban, állandóan a fákon csüngtem vagy futkároztam a lányok után egyik játszótérről a másikra, délben is a tűző Napon, a közel 40 fokos hőségben is. A szüleim nem féltettek a Naptól, én magam sem hittem, hogy bármi bajom lehet tőle. Leégtem néha, aztán szépen barnult a bőröm annak rendje-módja szerint.

Mit tapasztalok manapság? Kisgyerekek talpig beöltöztetve, dupla fóliás babakocsikban. Gyermekeiket noszogató anyukák, akik éjjel-nappal kenik a kicsi bőrét a millió és millió faktoros csoda napvédő krémekkel. A családok döntő része behúzódik a Napsütéses órákban a frigóként működő lehűtött lakásba és várják, hogy a gonosz Nap elbújjon...

A média, a bőrgyógyászok és az érdekelt cégek rengeteg megtévesztő reklámmal és kampánnyal próbálják velünk elhitetni, hogy a Nap rendkívül veszélyes és kerülni kell!

Kérdem én? Ha lenne valami alapja ennek a nagy cécónak a napsugárzás terén, ha a kampányok által hűvösben gubbasztó emberek ki sem dugják lassan a fejüket a Napra, akkor hogy lehet az, hogy a bőrrákos betegek száma évről-évre rohamosan nő?

Soha nem látott méreteleket öltött az allergiás, asztmatikus betegek száma is a légkondícionált, "lakásban élek" típusú életmód miatt!

Egy bizonyos szint felett természetesen minden ártalmas, így a napsugárzás is és azt sem javasolja senki, hogy mindenki délben, a legforróbb órákban legyen a Napon, de az egyre inkább látszik, hogy a bőrrákok valódi oka nem is a Nap felől érkezik, hanem azokban rejlik, amivel nap mint nap teletömködjük a bőrünket, azt a szervünket, ami a legnagyobb és elsődleges védvonala az immunrendszerünknek!

Több száz olyan vegyi anyag található meg a személyes hiigénés terméleinkben, a napvédő krémekben, amelyek bizonyítottan bőr irritálóak, hosszú távon alkalmazva, pedig rákos elváltozásokat indukálhatnak. Ezek közül több napfény hatására bomlik vagy fényérzékeny és emiatt okoz bőrproblémákat! Ezekről természetesen nem szól a média egy árva szót sem!

Természetes D-vitaminhoz csak is az éltető napsugarak által jutunk. A bőrünkben a D-vitamin előanyag található meg és az napsugarak által képes hasznosítható D-vitaminná alakulni. Ez a vitamin számtalan feladatot végez a szervezetben: segíti a kalcium beépülését a csontokba, így véd a csontritkulás ellen, támogatja az immunrendszerünket, véd a dagantos elfajulásoktól, serkenti a gyógyulási folyamatokat, segíti a szív- és érrendszerünk egészségét!

Be kell látni, hogy a Napra szükségünk van és nem ellenség, hanem barát!

Gondoljunk ezentúl úgy a Napra, mint egy éltető dologra, nem hiába helyezte a fejünk fölé a Teremtő! :)

 

 

Vegyszerekkel dúsított napvédő krém helyett
természetes bőrtáplálás búzafűlével

 

A búzafűlé egyik kevésbé ismert használatáról...

 

Amint azt tudjuk a búzafűlevet alkalmazásának kezdetén elsősorban külsőleges módon használták. Fekélyek, makacs bőrgyulladások kezelésére, a gyorsabb sebgyógyulás érdekében.

Éppoly hatékony kívül is mint belül! A bőrünk amellett, hogy az immunrendszerünk része és a belső egyensúlyunkat szabályozó rendszer egyik legfontosabb tagja, képes számunkra fontos anyagokat előállítani és felvenni a környezetünkből. Ha ez nem lenne lehetséges, akkor nem használnánk évszázadok óta kenőcsöket, krémeket.

A búzafűlé összetevői közül a klorofillt emelném ki jelen esetben, hiszen ez az az anyag, ami leginkább védheti a bőrünket és táplálja azt.

A búzafűlében található igen magas klorofill tartalom serkenti a szövetek vérellátását, gátolja a gyulladásos folyamatokat, kialakult gyulladás (pl.: napégés) esetén pedig segíti a gyulladás megszüntetését.

Közismert a búzafűléről, hogy fokozza a sebgyógyulást és gátolja a sérült bőrfelszínben a kórokozók elszaporodását is. Ezt napégéskor is tapasztalhatjuk, hiszen akár isszuk, akár a bőrünkre kejünk mint egyfajta pakolást, akkor is felgyorsítja a bőr regenerációját és a kellemetlen viszketést, irritációt is mérsékli idővel.

Mindezen tulajdonságát a klorofillnak, vagyis a zöld színanyagának köszönheti a búzafűlé. Mivel ez az anyag igen érzékeny fényre, hőhatásra és a levegőre, ezért frissen kell felhasználnunk akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazzuk.

Érdekesség, hogy maga a klorofill egyfajta sugárvédő faktorként is működik (pigment tulajdonsággal bír), tehát bőrre kenve, bőrbe juttatva segíti a bőr természetes védelmét a hosszabb ideig tartó napfürdőzés során.

Fontos azt is tudni, hogy a búzafűlé rendkívül magas fehérje- és aminosav tartalommal rendelkezik. Miért fontos ez? Nagymamáinktól megtanulhattuk, hogy napégéskor hideg tejfölt kell tenni az erősen kipirult bőrre, mert az hűsíteni fogja és segíti a bőr gyógyulását.

A búzafűlében lévő fehérjék és azok építőkövei ugyanezt a célt szolgálják.Hogyan használjuk bőrfiatalító-, bőrtápláló pakolásként?

Búzafűlé pakolás otthoni használatra

A frissen préselt, vagy frissen kilvasztott gyorsfagyasztott bio búzafűlevet (testfelülettől függő mennyiségben) keverjük egy kevés kovaföldbe.

A kovaföldnek önmagában is nagyszerű hatásai vannak a bőrre és ami a legfontosabb, hogy nem módosítja a búzafűlé hatását. Rengeteg helyen lehet kapni és viszonylag olcsó is (kb. 900 Ft negyed kiló kovaföld az interneten).

Pórbáljuk meg úgy összekeverni műanyag vagy fakanállal a búzafűlevet és a kovaföldet szintén műanyag vagy fatálban, hogy egy nem túl híg és nem is túl sűrű masszát kapjunk.

Ha kész, akkor azonnal kenjük fel a kívánt testtájakra (arc, dekoltázs, kar, láb). Ha a kovaföldes búzafűlés massza teljesen megszilárdult a bőrünkön, akkor mossuk le lassan, langyos vízzel.

Előfordulhat nagyon érzékeny bőrű személyeknél, hogy enyhe bőrirritációt vagy viszketést okoz, de ettől nem kell pánikba esni, ha kellemetlen, akkor mossuk le.

2-3 alkalmazás után szemmel láthatóan feszesebb és élettel telibb lesz a bőr tőle!Hogyan használjuk napégés esetén?

Ebben az esetben a kovaföldet elhagyjuk, mert az esetleges hámsérülések miatt komplikációk adódhatnak.

Ilyenkor csak is a frissen préselt vagy frissen kiolvasztott, nem túl hideg búzafűlevet kenjünk fel tiszta ecsetelővel a napégést szenvedett bőrterületre. Ezután óvatosan, alaposan megmosott kézzel bele is maszírozhatjuk a bőrbe, ha ez nem okoz fájdalmat.

10 perc után mossuk le a bőrről és hagyjuk szabad levegőn megszáradni a bőrt.

Ezt akár naponta 6-7 alkalommal is elvégezhetjük.

Szintén figyeljenek oda az érzékeny bőrűek, mert náluk előfordulhat, hogy a bőrük egy kicsit másképpen fog reagálni a friss búzafűlére.Hatalmas sikert aratott a búzafűlé!

Április 26-án este a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének hivatalos facebook oldalán közlésre került egy rövid cikkem a búzafűléről, mint hatékony egészségvédő- és kiegészítő eszköz.

Pár óra alatt több százan osztották meg a cikket és több ezer olvasója volt. Jelen állás szerint, ahogy az a mellékelt képen is látszik, közel 500 tag osztotta meg és több mint 30.000 olvasója volt a búzafűléről szóló cikkemnek!

 

 

Nagy örömömre szolgált ez a siker, mert ebből is látszik, hogy az emberek nagy része nyitott a búzafűlére, érdekli a téma és egyre inkább odafigyelnek a saját és családtagjaik egészségére!

 


Nyári kedvcsináló egy kiadós búzafűlé kúrához!

Újra elindult a kedvezményes búzafűlé vásár!

Részletek a tavaszi-nyári léböjt kúra oldal alján!

http://www.reformgyogyasz.com/lugositas-buzafulevel/


Egy pohárka búzafűlé minden reggel, hogy az egész
család egészséges és fitt legyen!