Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Búzafűlé vagy szájvíz?


Vajon tényleg szükségünk van szájvízre?

Szájvíz nélkül is lehet kellemes
a lehelletünk és egészséges
a szájüregünk?

 

Fogínysorvadás, afta, szájüregi daganatok
Az agyon reklámozott szájvíz és az igazság!

Ma már a legtöbb ember tudja, hogy a bélrendszerben számos olyan baktérium törzs vert tanyát (feltehetőleg az étrendünknek és a környezetünkhöz való alkalmazkodásunknak köszönhetően), amelyek egyrészről igen fontosak a belek egészséges működéséhez, hiszen gátolják a bélfal gyulladását, védik a bélnyálkahártya épségét, másfelől pedig támogatják az emésztési folyamatokat, vitaminokat állítanak elő és serkentik az immunrendszerünket is!

Azonban azt kevesen tudják, hogy a tápcsatorna más részén is élnek jótékony baktériumok, sőt ezen kívül is! Ezek éppen olyan fontosak és szintén óvják, fenntartják egészségünket!

A gyomorban is, de ha kimerészkedünk a felszínre, akkor a szemhéjban is találhatunk apró mikroorganizmusokat, amelyek az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak és elősegítik a szemet védő szemhéj és szempillák egészségét!

A szájüreg egy másik terület, ami igen fontos, hiszen egy kapu a külvilág felé. Rengeteg szennyeződés kerülhet ide, sok-sok kórokózó, amelyek ellen hatékony védelmet nyújt a szájnyálkahártya, a szájüregben élő jótékony baktériumok és a garat felé haladva találjuk az ún. Waldeyer-féle limfatikus (lympha = nyirok) gyűrű elemeit, amelyek az immunrendszer kihelyezett őrállomásai.

Sajnos nincs elegendő kutatás arra vonatkozóan, hogy a szájüreg baktérium flórája mennyi mindenért felelős, miként vesz részt a szájnyálkahártya védelmében, hogyan képes megteremteni azt a belső miliőt, ami miatt nem alakulnak ki gyulladásos elváltozások, daganatok egy egészséges szájüregben. Nemsokára embereket küldünk a Marsra, de a saját szájüregünk rejtett zugait és annak lakóit még nem ismerjük eléggé! Ez jellemző a mai "tudományra"...

Annyi bizonyos, hogy a szájüreg is rendelkezik a bélrendszerhez hasonló, állandó flórával és ennek jelenléte elengedhetetlenül fontos a fogak, az íny és a nyálkahártya épségének, egészségének fenntartásában! (Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne szükség napi kétszer fogat mosni!)

A CLASI-FISH elnevezésű technikát a Woods Hole-i Tengerbiológiai Laboratórium (Massachusetts államban) fizikusai fejlesztették ki, Alex Valm vezetésével, akik a módszer által kiderítették, hogy a szájüregben normál körülmények között egyszerre 120 féle baktérium él. Ezek között vannak jótékonyak, semlegesek és kórokozók is.

Ezek a baktériumok felelősek a fogakra rakódó, hajszálvékony vastagságú biofilmért, amit akkor érzünk, amikor reggel felkelés után a nyelvünkkel végigsimítjuk a fogainkat.


Nos bizonyára már Ön is olvasgatott a témában és láthatta, hogy számos weboldal foglalkozik a megfelelő szájhigiéniával, ami nem is baj, de sokszor téves vagy hiányos információkat kapott...

Általában azt mondják a hozzáértők, hogy a szájlepedék az, ami elősegíti a szuvasodást, a fogínygyulladást. Ez részben igaz csak így, ebben a formában!

Önmagában szájlepedék, az említett biofilm formájában, akkor is képződik, ha makulátlanul tiszta a szánk, hiszen a baktériumok alvás közben gyorsan szaporodnak és lepedéket képeznek, természetesen, ha fogmosás nélkül fekszünk le, akkor jóval intenzívebb a baktériumok szaporodása és a lepedékképződés is.

A probléma ott van, hogy összekeverik a szuvasodás és gyulladások kiváltó tényezőit a baktériumok jelenlétével! Magában a baktériumok nem fognak szuvasodást okozni! Ahhoz, hogy a bacik fogromlást idézzenek elő cukrokban gazdag ételmaradék kell. Az ételdarabkákban lévő cukrokat a baktériumok átalakítják és sajnos olyan savak szabadulnak fel, amelyek már valóban károsítják a fogzománcot, fogszuvasodást okoznak és ezen keresztül fogínygyulladás is kialakulhat.

Nem szabad összekeverni az aftát, a candidiasis-t, a fogínyvérzést és a -sorvadást, valamint a szájüregi daganatokat sem a szánkban jelen lévő természetes baktérium flórával és azok működésével!

Hiszen:

 • az afta általában akkor jön létre, ha a szervezet immunrendszere legyengül és elégtelenné válik a külső behatások elleni védekezése a szájnyálkahártyának, egyes kutatások szerint a stressz faktor is szerepet játszik az afta kialakulásában (emocionális stressz, trauma)

 • sokak szerint a Candida albicans szinte ma már mindenkiben jelen van és csak akkor üti fel a fejét, ha a tápcsatorna és így a szájüreg természetes flórája felbomlik és az immunrendszer ereje is csökken

 • a fogínyvérzés és -sorvadás az elégtelen táplálkozás következménye, az íny nem jut hozzá a számára szükséges mikrotápanyagokhoz emiatt sorvad és védtelenné válik az apróbb mechanikai behatásokkal szemben is, ezért vérzik, természetesen egy igen rossz állapotban lévő fogsor is kiválthat olyan súlyos gyulladást, ami miatt a fogakat elveszti a beteg és komoly ínykárosodást is szenved

 • a szájüregi daganatok hátterében számos tényező állhat, leginkább vírusfertőzés (Humán papilloma) indukálja a daganat kialakulását, de ez is csak a hajlamosító tényezők jelenlétében történhet meg, illetve számos mutációt követően

 

Mindezekből fontos következtetéseket vonhatunk le!

A szájüregi baktérium flóra önmagában nem okozhat betegségeket, jelenléte szükséges az egészséges szájnyálkahártya fenntartásához.

A legtöbb szájüregi betegség hátterében a cukros ételek fogyasztása során felszabaduló savak okozta errózió vagy vírusfertőzés áll.

A magas szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása miatt a jótékony baktériumok aránya csökken a kórokozókkal szemben, a jótékony baktériumok is a fogakra káros anyagokat állítanak elő, illetve csökken a nyálkahártya védelme és nő annak gyulladásra való hajlama.

A fogmosás nem a baktériumok ellen irányul, a cukrokban gazdag ételmaradékok eltávolítására szolgál, tehát esztétikai szempontból és a modern ember étkezési szokásaiból adódó hátrányok kiküszöbölésére alkalmas és szükséges!

A szájvíz a baktériumok ellen irányul, a szájüreg természetes flóráját is kiktatja és ezzel beláthatatlan és megjósolhatatlan károkat okoz hosszútávon!

Nem a baktériumokat kell kiirtani a szánkból, hanem a cukros ételeket kell kivonni az étrendünkből!

A szájvíz az említett problémákra olyan hatékony, mint amikor az adventi koszorú által felgyújtott függönyre a nagypapa házipálinkáját locsolnánk!

A szájvíz egy haszontalan dolog, ami csak a gyártóknak hoz eredményt a zsebük megtömése terén...

Fontos a szájhigiénia, főleg ha a szájüregben egy bevatakozás utáni seb is jelen van, de előbb gondolkodjunk és aztán nyúljunk csak a szájvizes palackhoz, mert egy egészséges szájüregi flóra sokkal hatékonyabban segíti elő a seb gyógyulását, mint egy magas alkoholtartalmú vegyi anyag, ami válogatás nélkül pusztít jót és rosszat egyaránt!
Öblögessen reggelente búzafűlével
szájvíz helyett!


Alapszabály a búzafűlé fogyasztása során, hogy pár percig a szánkban tartjuk mielőtt lenyelnénk. Érdemes vele öblögetni és a nyelv alatt is tartani, hiszen így már a szájüregben is kifejti jótékony hatásait!

A búzafűlé már a szájnyálkahártyával érintkezve segíti a méregtelenítést enzimjei révén. Segíti a nyelv és a szájüreg zugainak tisztulását. Rendszeresen alkalmazva megszünteti a nyelvre rárakódó lepedékképződést.

Már egy hét folyamatos alkalmazás után kellemes lehelletet biztosít. (Itt szeretném felhívni szíves figyelmét arra, hogy a méreganyagokkal teli szervezet jele a kellemetlen szájszag és az erősen lepedékes nyelv, valamint a méregtelenítési folyamat elején fel is erősödik a lehellet, illetve a testszag kellemetlen mivolta).

A benne található bázikus ásványi anyagok erősítik a fogzománcot.

Az íny számára fontos mikrotápanyagokat is tartalmaz pl.: C-vitamin, cink és szelén.

A búzafűlé klorofill tartalma természetes antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik, így kíméletesen képes visszaszorítani a túlzottan elszaporodott kártékony baktériumokat és elölni az egészségre káros gombákat. Kiváló gyulladáscsökkentő, segíti a gyulladt fogíny vagy egyéb szájüregi gyulladások, fekélyek gyógyulását, így képes a szájüregi daganatok kialakulásának a kockázatát is csökkenteni.

Napi egy korty búzafűlével, reggel éhgyomorra elfogyasztva a testi egészség mellett a szájüregi higiéniánkért is teszünk!

Természetesen az esztétikus látványért és az ételmaradékok eltávolításához továbbra is mossunk fogat naponta kétszer! :)


Milyen elváltozások során javaslom kifejezetten
a búzafűleves öblögetést?

 • szájnyálkahártyán lévő gyulladások, fekélyek, sebek esetén

 • ha rendszeresen aftával küszködik (ezt érdemes érzelmi-lelki síkon is kezelni, hiszen pszichoszomatikus is lehet)

 • fogínygyulladás és ínysorvadás

 • ha állandóan vérzik az ínye étkezések közben vagy fogmosás után

 • ha Candidiasis-ban szenved

 • ha a lehellete elviselhetetlen a környezetében élők számára és tenni szeretne ellene

 • szájüregi daganatok kiegészítő kezeléséhez

 

 

Sofiel Bio Búzafűlé, egy
kiváló megoldás!

Tudta, hogy a Sofiel bio búzafűlé gluténmentes termék, így lisztérzékenyek is ihatják? És azt, hogy a paleolit táplálkozása mellett is nyugodtan ihatja, hiszen semmilyen olyan anyagot nem tartalmaz, amit ez az étrend tiltana?

Tudta, hogy Magyarországon ez volt az első bejegyzett Bio búzafűlé készítmény és 100%-ban természetes?

És azt, hogy oly annyira megbízom a kiegészítő terápiás hatásában, hogy egyszerre két garanciát is biztosítok a fogyasztóimnak? (100%-os pénzvisszafizetési és hatékonyság garancia)

Ökológiai gazdálkodásból, környezetbarát csomagolásban!

Válassza a prémium minőséget, a szakértői segítséget és az őstermelői tudással előállított búzafűlevet a silány, olcsó termékek helyett!

Rendeléshez kattintson ide >>