Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Kiegészítő terápiák

A szupportív és kiegészítő terápiák a rákbetegek életminőségének javítását,
a betegség vagy a kezelési folyamatok okozta tünetek megszüntetését
célzó és támogató módszerek

 

A gyógyulási folyamat a szervezetre van bízva,
az alábbi alternatívák lendületet és
támogatást adhatnak mindehhez

 

 

 

Búzafűlé, Céklalé és sok-sok zöldség


A búzafűlé többszörös védőgátat biztosít szervezetünk számára a daganatos problémák megelőzésében és a fennálló probléma kiegészítő kezelésében.* A benne lévő klorofill képes megnövelni sejtjeink oxigénellátását, segíti szervezetünk méregtelenítő mechanizmusait (főleg a nehézfém lerakódásokat mobilizálja).

Bázikus ásványi anyag tartalma megköti a szerves savakat, ami által lúgosít azaz helyreállítja a szervezet optimális sav-lúg egyensúlyát, ami elengedhetetlen a kórokozó mikrobák, gombák, vírusok elleni küzdelemben és természetesen a daganatmegelőzésben.

Amigdaline tartalma segíti az immunrendszer tumorsejtek ellen vívott harcát. (A búzafűlében és a csonthéjas magvakban lévő szerves B17-vitamin és nem a bolti forgalomban kapható mesterségesen előállított!).

Felhívom a Kedves Olvasó figyelmét arra, hogy az intenzív B17 injectio vagy infúziós kúra megfelelő és állandó orvosi felügyelet nélkül igen komoly veszélyt rejt magában!

ABA enzimtartalma segíti a daganatok burkának lebontását, ami hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet saját maga fedezze fel az elváltozást és természetes úton pusztítsa el azt. SOD és P4D1-faktora védi sejtjeinket a civilizációs és környezeti ártalmakkal szemben, lassítja az öregedési folyamatokat, önregenerációs folyamatokat modulál (P4D1) és megköti a károsító szabadgyök molekulákat (SOD).

Búzafűlé fogyasztási javaslat: reggel, éhgyomorra első héten napi fél deci, második héttől napi egy deci. Kúraszerűen vagy akár napi rendszerességgel is fogyasztható.


A céklalé amellett, hogy szintén magas tápanyagtartalommal rendelkezik erőteljes gyulladáscsökkentő és méregtelenítő szer is. Képes a rejtett gyulladási gócpontokat (a búzafűléhez hasonlóan) felszámolni, a sejtenergiát növelni, a vöröscsontvelő egészségét fenntartani. Hatékony antioxidáns koktél, melynek minden cseppje igazi kincs! Véd a vérszegénység ellen!

Céklalé fogyasztási javaslat: napi háromszor egy deci (lehetőleg friss levet és étkezések előtt). Kúraszerűen alkalmazandó.


Zöldségek, melyek bizonyítottan rákellenes hatóanyagokat tartalmaznak: paradicsom, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta (emellett a salátafélék, diófélék és magvak fogyasztása is javasolt).


Tudományos alátámasztás a búzafűlé kúra jótékony hatására a chemoterápiás kezelések során:

*A kemoterápia hatása a vérképző rendszerre akár életveszélyes is lehet. A 60 fős esettanulmányban a búzafűlé fogyasztása csökkentette a kemoterápia myelotoxicitását (vérképző rendszerre gyakorolt toxikus hatását), csökkentette a kiegészítő, fehérvérsejt képzést stimuláló GCSF (granulocyta stimuláló növekedési faktor) kezelés szükségességét, emellett nem befolyásolta a kemoterápia hatékonyságát a kontroll csoporthoz képest. Az eredményeket Fázis III (nagyobb esetszámú) vizsgálatban kívánják megerősíteni.

Forrás: Bar-Sela G; Tsalic M; Fried G; Goldberg H, : Wheat grass juice may improve hematological toxicity related to chemotherapy in breast cancer patients: a pilot study. Nutr Cancer 2007;58(1):43-8 (ISSN: 0163-5581) Division of Oncology, Rambam Medical Center and Faculty of Medicine, Technion-Israel Institute of Technology, Haifa 31096, Israel.


 

 

Nagy dózisú C-vitamin bevitel


Sokat hallani manapság erről a hétköznapi, de annál különlegesebb vitaminról, másnéven aszkorbinsavról. Még az elején szeretném eloszlatni a kételyeket a nagy dózisú C-vitamin szedésének kockázataival kapcsolatban. Elsőként a vesekőképződés miatt szokták ellenezni. Megfelelő folyadékbevitel azaz naponta minimum nyolc pohár (8x2dl) víz elfogyasztása mellett nem okozhat ilyen jellegű problémát a C-vitamin. Egy csoport van, akiknél nem javasolt a nagy dózis, ők azok az emberek, akiknek visszatérő vesekőképződésük van, illetve súlyos veseelégtelenségben szenvednek. (Nálunk az ajánlott napi mennyiség maximum 1-2000 mg/nap szintén sok folyadékbevitel mellett.) Második ellenérv szokott lenni az a feltevés, miszerint a fokozott C-vitamin bevitel növeli a vas felhalmozódását a szervezetben és ezen keresztül növeli a vérben a vérrögképződés lehetőségét. Harmadikként pedig a fokozott húgysavképzősédt szokták emlegetni, ami köszvényes elváltozásokat képes okozni.

Szendi Gábor írásai alapján és más független szakértőktől is tudjuk, hogy mindhárom feltevés megerősítésére eddig tudományosan igazolt eredmények nem születtek.

A C-vitamin sokrétű feladatot lát el a szervezetünkben: több enzimrendszer működéséhez nélkülözhetetlen (egészen pontosan nyolc ilyen enzimrendszert ismerünk), immunrendszerünk alapvető támogatója, fokozza az immunsejtek aktivitását, természetes antioxidáns (megköti a szabadgyök molekulákat), lassítja a sejtöregedést, védőhatással bír a szív- és érrendszer egészségét illetően, daganatmegelőző hatású. Az újabb kutatások szerint pedig hatékony lehet az allergiás megbetegedések és az asztma kezelésében, a macula degeneráció megelőzésében is, valamint javítja a retina (szem ideghártya) vérellátását.

Jótékony és valóságos életmeghosszabbító hatását felfedezője, Szentgyörgyi Albert és a szintén Nobel-díjas Linus Pauling is jól tudták. Pontosan emiatt ők maguk is nagy dózisban fogyasztották. Több ezer vagy akár több tízezer mg mennyiségű aszkorbinsavat vittek be a szervezetükbe nap mint nap. Linus Pauling 96 éves korában hunyt el teljes testi-szellemi és lelki harmóniában, egészségesen, természetes halál útján. Azt gondolom ez jól példázza a C-vitamin fontosságát mindannyiunk életében is.

Természetesen ahhoz, hogy ilyen nagy mennyiségű C-vitamint a szervezet fel is tudjon dolgozni szükséges a felépítés módszerét alkalmazni, azaz hogy fokozatosan növeljük a szervezetünkbe bevitt vitamin mennyiségét hétről-hétre. Például: 1. hét napi 1000mg, 2. hét napi 2x1000mg, 3. hét napi 2x1000mg, 4. hét napi 3x2000mg, 5. hét napi 4x vagy 5x2000mg. (Minél természetesebb vitamin készítményeket javasolok, illetve kombinálhatjuk a tiszta aszkorbinsavat nyújtott felszívódású C-vitaminnal is.)

Az ajánlott napi mennyiség mindenki számára 2-9ezer mg/nap. A szakmai körökben elfogadott 60-80mg/nap csupán a skrobut megelőzéséhez szükséges, azonban a skorbut megelőzése még nem szavatol egészséget, hiszen a skorbut csak egy a sok hiánybetegség közül. A mai ember legtöbb betegségéért (kórnikus betegségek) a hiányállapotok a felelősek. Ha megnézzük mennyi mindenben vesz részt a C-vitamin, hogy egészségesek maradhassunk akkor nem nehéz eljutni azokhoz a hiánybetegségekhez sem, amelyek az elégtelen C-vitamin bevitelből adódnak pl.: szív- érrendszeri megbetegedések.

Az, hogy bizonyos tudományos körök nem támogatják, sőt ellenpéldákkal igyekeznek lerombolni a C-vitamin jóhírét, nem meglepő. A gyógyszeripar tüneti kezelést szeretne adni azokra a problémákra, amelyeket az elégtelen tápanyagbevitelből adódó krónikus megbetegségek okoznak. Tehát a megfelelő vitamin- és nyomelem (mikrotápanyag) bevitel nem jó üzlet..

Összegezve a rákbetegek számára nélkülözhetetlen a mikrotápanyagok folyamatos szinten tartása, a C-vitamin nagy dózisú bevitele (orálisan maximum napi 10.000mg felépítve, intravénásan 100-200.000 mg kúraszerűen például hatásnövelő bikarbonát infúzióval kombinálva). Az intravénás bevitel csak szakember felügyelete mellett történhet meg! A nagy dózisú vitaminfogyasztás mellett is javasolt a betegség folyamatos orvosi ellenőrzése!

Sokan nem tudják, de például röntgenvizsgálatok alkalmával vagy más egyéb diagnosztikai eszközök (melyek sugarakat bocsátanak a szervezetünkbe) alkalmazása során fokozott mértékben megnő a szervezet C-vitamin és antioxidáns szükséglete. (Akár 15-20.000mg/alkalom is lehet a szükséglet nagysága). Erre érdemes odafigyelni.

Természetesen a nagy dózisú vitaminszedés esetén is javasolt a gyümölcs és zöldség fogyasztás napi szinten!

 

 


Egy kis érdekesség a C-vitamin daganat ellenes hatásaival kapcsolatban:

"A C-vitamin rákellenes hatása többek közt az un. szabadgyökök megkötésében, a rákkeltő anyagok semlegesítésében, az immunsejtek aktivitásának fokozásában rejlik. A vérben cirkáló fehérvérsejtekben százszor több C-vitamin van, mint egyéb szövetekben. Ez azt bizonyítja, hogy kellő számú jelenlétükhöz és aktivitásukhoz nagy mennyiségû C-vitaminra van szükségünk.

Egy 2004-ben publikált kutatás azt vizsgálta, vajon a gyermekkori leukémia és a táplálkozás közt van-e kapcsolat. 328 leukémiás esetet elemezve eredményük szerint azok a gyermekek védettebbek a leukémiával szemben, akik rendszeresen fogyasztanak C-vitamin tartalmú gyümölcsöket.

Egy 1987-es tanulmány egy 20 éves követéses vizsgálatban szignifikáns védőhatást talált a C-vitamint szedőknél a rákkal szemben; különösen állt ez a gyomorrákra.

Egy 1991-es tanulmány hasonló védőhatást talált. Egy 2005-ös vizsgálat szintén a C-vitamin védőhatását mutatta ki a gyomorrákkal szemben.

Egy Észak-Itáliai vizsgálatban, 1994-ben a vastagbélrákkal szemben mutatták ki a C-vitamin védőhatását.

Egy másik 2005-ös vizsgálatban a C-vitamin egerekben erősen gátolta a vastagbél tumor növekedését.

Egy 1986-os vizsgálatban a nagyobb C-vitamin bevitel csökkentette a vastagbél és végbélrák kockázatát."

(Forrás: Szendi Gábor: A C-vitamin http://www.tenyek-tevhitek.hu/c-vitamin.htm)


 

 

Egyéb javasolt vitaminok és nyomelemek rákbetegek számára


D-vitamin napi 8-10.000 NE felépítve (A D-vitamin elősegíti az egészséges immunfolyamatok végbemenetelét, támogatja a szív- és érrendszert, a Ca-anyagcserét és biztosítja az erős csontozatot.)

Omega 3-6-9 zsírsavak összesítve napi 1000-1500mg (Elengedhetetlenül fontosak az idegrendszer megfelelő működéséhez.)

Q10-CoA napi 2x100mg (A Q10-koenzim gátolja a sejtek öregedését, biztosítja a megfelelő sejtenergia szintet.)

E-vitamin napi 300-400 IU (kiváló antioxidáns, véd a szívbetegségek ellen, immunerősítő, lassítja az öregedési folyamatokat, daganatmegelőző hatású)

B6- és B12-vitamin (A B6 serkenti az immunrendszert, segíti a fehérjék beépülését, javítja a koncentrálóképességet, a B12 vérképzés egyik alapvető eleme.)

B15-vitamin (Hatékony daganatellenes faktor a szervezet számára, növeli a vér oxigénszintet, vértisztító.)

U-vitamin (Gyorsítja a szöveti regenerációt sérülések vagy műtétek után, védi és megőrzi a nyálkahártya egészségét ezen keresztül pedig a gyomor és bélrendszer hámját is.)

Folsav (Védi az idegrendszert és a szívizmot, érrendszert, segíti a rákos sejtek elleni küzdelmet, tovább segít a depressziós állapotok elkerülésében.)

Vas (Alapvető eleme a vérképzésnek.)

Cink (Szerepet játszik bizonyos tápanyagok (főleg vitaminok) felszívódásában, beépülésében, biokatalizátor és enzimrendszer része is a szervezetben.)

Szelén (szerves) (Fontos nyomelem, daganatellenes hatásairól is híres.)

Kalcium (Sokrétű feladatot ellátú nélkülözhetetlen ásványi anyag pl.: izomműködés, sejtanyagcsere, csontépítő folyamatok)

 

 

 

További támogató eszközök rákbetegek részére:

 

Rozim Péter magyar feltaláló speciális készítményei >>

Alternatív rákkzelések: a lélek, a rák és az immunrendszer kapcsolata >>

 

 

 


(Hétköznapokon hívható ingyenes zöld szám.)

 

 

 

 

Megjegyzés: A portálon olvasható kiegészítő módszerek nem helyettesítik a szakszerű orvosi kezelést, továbbá csak a kezelőorvosa véleményének megkérdezése után alkalmazza őket. Ezek a módszerek a rákbetegek körében leginkább alkalmazott és biztonságos, természetes megoldások a rákbetegek közérzetének és életminőségük javításához.