Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Csakragyógyászat

2010.08.01.

Csakragyógyászat

A csakrák a testbe belépő és a testből kilépő energianyalábok (energiacsokrok) kitüntetett pontjai. Az elméletek szerint a hét fő csakraponton a legerőteljesebb az energia aktivitás. A fő csakrapontokon történő energia áramlás jótékony befolyásolása (energia harmonizálás) sokféle módon lehetséges. Például képzett gyógyítók energiájával, különleges ásványok kisugárzásával, illóolajok hatásával, színek, hangok, rítusok használatával.Csakrák - A kozmikus energia kapui

Tévhitben él az az ember, aki azt hiszi, hogy csupán a szánkon keresztül tudunk táplálkozni. Testünk nem csak a lebontott táplálékból felszabaduló kémiai energia által létezik, hanem igen nagymértékben rá van szorulva a körülöttünk lévő világból sugárzó energiára. Szokás ezt Isteni energiának, Kozmikus energiának, vagy általános Élet energiának is nevezni. Szervezetünkbe ez az energia a csakrákon keresztül jut be. Nem nehéz ezt elképzelni, hiszen ahogy említettem a tápláló elemek nem csak a szánkon keresztül jutnak el célállomásukhoz, hanem például a bőrünkön keresztül is a nap fénye által (D-vitamin).

Testünk hét fő energiaközponttal, azaz csakrával rendelkezik, amelyek a gerinc mentén találhatók. Ezek alulról fölfelé haladva a következők:

Alulról fölfelé

1. gyökércsakra (piros)

2. hasi csakra (narancs)

3. köldökcsakra (sárga)

4. szívcsakra (zöld)

5. torokcsakra (söt. kék)

6. homlokcsakra (vil. kék)

7. koronacsakra (ibolya)

A hét nagy csakra ugyan nem észlelhető anatómiai értelemben, ám metafizikai úton összeköttetésben áll a fizikai test bizonyos rendszereivel. Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et.

Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.

A csakrák nem megfelelő működésekor betegség lép fel fizikai és lelki síkon.A keletkezett energiablokkokat a csakrák szerinti színnel a megfelelő csakrákra helyezve oldhatjuk fel!

Egy energetikai probléma megoldása mindenképpen a csakrák tisztításával, a csakrákban folyó energiaáramlás helyreállításával kezdődik. Amint a sérült csakra működése helyreáll, kialakul a láncfűzérszerű áramlás (csakrán belül az óramutató járásával megegyező riányban), energiaátvitel és a test energetikai rendszere optimálisan működhet tovább.

Több alternatív megoldás létezik a csakrák tisztítására, helyreállítására:

  • bioenergetikai módszerek (közvetlen energiaközlés, -átadás)
  • kristálygyógyászat (hegyi kristály)
  • csakra gyertyák alkalmazása


A csakragyertyákról:

Általánosságban elmondható, hogy a csakrák a testbe belépő és a testből kilépő energianyalábok (energiacsokrok) kitüntetett pontjai. Az elméletek szerint a hét fő csakraponton a legerőteljesebb az energia aktivitás. A fő csakrapontokon történő energia áramlás jótékony befolyásolása (energia harmonizálás) sokféle módon lehetséges. Például képzett gyógyítók energiájával, különleges ásványok kisugárzásával, illóolajok hatásával, színek, hangok, rítusok használatával.

Egy ilyen,
erős pozitív hatás kifejtésének lehetőségét hordozó eszköza színes, illóolajokkal átitatott csakragyertya. Tehát az adott csakrapont színével megegyező színű csakragyertya egy többszörösen felerősített hatású eszköz lehet. A tűz, az ősi spirális csavarvonal, az illóolajok, a színek ereje egy egységes jótékony hatásban egyesülhet.

A csakrapontokra helyezve hő és enyhe vákuum hatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. Ugyanakkor bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet összetett energetikai rendszerében betegség, rendellenesség, külső hatások miatt keletkezett deformitásokat.

Szokásos kezelési folyamat: az első héten minden nap, a második héten pedig minden második napon egy – egy gyertya elégetése a csakraponton. Makacs probléma esetén hosszabb, több hétig tartó kúra is lehetséges. A kéthetes kúrák között minimum egy hét szünetet kell tartani. Ha a panaszok ezek után sem csökkennek, forduljon szakorvoshoz.

A csakragyertyák a következő természetes alapanyagokból készülnek általában: méhviasz, ásványi eredetű (élelmiszeripari minőségű) viasz, pamutvászon (gyapot). Az illatosított fajtáknál természetes illóolajjal impregnáljuk a gyertyák belső felületét. A csakragyertyák színeit ételek színezésére használt színanyagok alkalmazásával érik el.

 

 

GYÖKÉR CSAKRA a gerincoszlop alján található. Ez van legközelebb a Földhöz és a földdel való kapcsolatot segíti. Kontrollálja az életerőt, a „menekülés vagy harc” döntést, a túlélőösztönt, a vágy érzelmeit, haragot, féltékenységet és mohóságot.

Színe: piros. További színei: fekete, barna és szürke.
Ásványai: a hematit, zöld kalcedon, fekete turmalin, labodorit, gránát, rubin, ónix, tűzachát, füstkvarc, csillagrubin és vörös jáspis.

A gyökér csakra irányítja az anyagi világ ismeretét, mint pl. túlélés és olyan információkat tárol mint pl. családi hiedelmek, hűség, az önmagunkért való kiállás képessége, babonák, ösztönök, fizikai fájdalom és öröm, érintés. Önbecsülésünk, biztonságérzetünk is itt ered. Jól mutatja a kiegyensúlyozatlanságát pl. az érdeklődés hiánya a való világ, a túlélés iránt, valamint különféle rögeszmék, függőségek, ingatag érzelmek, önzőség, nyugtalanság és energiahiány.  Kiegyensúlyozását szolgálják a következő illóolajok: gabona, klemátisz, rozmaring, ilang-ilang, mirha, (fenyő)tömjén, benzoin, pacsuli és szantálfa. Ételek, melyek a gyökér csakrát táplálják, a következő zöldségfajták: répa, burgonya, paszternák, retek, cékla, hagyma, fokhagyma, torma; proteinben gazdag ételek, pl. tojás, hús, bab, tofu és más szójatermékek, mogyoróvaj; fűszerek: csípős paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.


SZAKRÁLIS CSAKRA a köldök alatt 2-3 ujjnyira található. Nevezik köldök, vagy Második csakrának is. A harcművészetekben Hara néven ismerik. Ez a csakra képviseli a szexualitást, kreativitást, önbecsülést, örömöket és frusztrációkat.

Színe: narancs.
Ásványai: pl. karneol, narancs turmalin, mandarinkvarc, tűzopál, citrin, holdkő, narancs cinkit.

A szakrális csakra irányítja a hibáztatást és a bűntudatot, megnyilvánulást; pénz és jólét, szex, hatalom, irányítás és ez a csakra a kreativitás és erkölcsi érzék alapja. A második csakra a következő információkat tárolja: kettősség érzése, személyes vonzerő, az irányítás képessége, társas hajlam, érzelmek, érzések. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. evési rendellenességek, drog- vagy alkoholfüggőség, depresszió ill. szexuális problémák pl. impotencia vagy frigiditás. Kiegyensúlyozását a citrus illóolajok és virágesszenciák szolgálják: narancsvirágolaj, citromfű és narancs. Ezeken kívül még rózsa, hibiszkusz, jázmin, indián ecsetvirág, Boldogasszony papucsa. Ételek, melyek táplálják a második csakrát: édes és trópusi gyümölcsök, pl. dinnyék, mangó, maracuja, narancs, kókusz eper stb. Mézek és csonthéjasok pl. mandula, dió, napraforgómag. Fűszerei: fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.


NAPFONAT CSAKRA épp a köldök fölött található, a plexus coeliacus (hasi szimpatikus idegközpont) pontja. Érzelmi emlékeket tárolunk itt és innen erednek a zsigeri érzések. Sokunkat ez a csakra köt össze természetesen a környezetünkkel.

Színe: sárga.
Ásványai: a citrin, aranytopáz, borostyán, sárga turmalin és sárga zafír.

A napfonat csakra irányítja önbecsülésünket, az elutasítástól való félelmünket, kritika iránti túlérzékenységet, eltorzult önkép, a félelmet, hogy titkaink kiderülnek. A Harmadik csakra tárolja a következő információkat: személyes erő, személyiség, a tudás és a valahová tartozás érzése. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. koncentrációs problémák, döntésképtelenség, nem képes helyzeteket pontosan megítélni, az ember túl fontosnak vagy éppenséggel jelentéktelennek érzi magát másokhoz képest, nem képes cselekvésre, dolgok elintézésére.
A harmadik csakra kiegyensúlyozását a következő illóolajok és virágesszenciák szolgálják: cickafark, kamilla, borsmenta, boróka, vetiver, petitgrain (keserűnarancs) és majoránna. Ételek, melyek táplálják a harmadik csakrát: müzli, gabonafélék, tésztafélék, kenyér, rizs, lenmag, napraforgómag. Tejtermékek: tej, sajt, joghurt. Fűszerek: gyömbér, menta, citromfű, kamilla, kurkuma, kömény és édeskömény.


SZÍV CSAKRA a szívben van. Ez  a feltétel nélküli szeretet, tolerancia, empátia, megbocsátás és együttérzés pontja. Ez a lélek lakhelye

Színe: zöld, másodlagos színe a rózsaszín.
Ásványai: rózsakvarc vagy zöld kvarc, rubin zoizit, dinnye-, rózsaszín vagy zöld turmalin, aventurin, malachit, jáde, smaragd, mohaachát, peridot, rózsaszín zafír.

A Szív csakra irányítja a szeretetet, együttérzést, önbizalmat, önmagunk elfogadását, inspirációt, reményt, nagylelkűséget valamint árnyoldalai a kétségbeesés, gyűlölet, irigység, félelem, féltékenység és harag. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. önfegyelem hiánya, kapcsolati nehézségek, saját boldogságunkat másoktól függővé tenni, mások életét átélni, kizárólag másokért élni, miközben nincsenek saját céljaink.
Kiegyensúlyozását a következő illóolajok és virágesszenciák szolgálják: magyal, pipacs, rózsa, eukaliptusz, fenyő, bergamot, citromfű, jázmin és rózsafa. Ételek, melyek táplálják a negyedik csakrát: zöld levelesek pl. spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, zeller, tök; ezeken kívül zöld és herbateák. Fűszerei: bazsalikom, zsálya, kakukkfű, koriander, petrezselyem.


TOROK CSAKRA
a torokban található, a pajzsmirigy közelében.  Ez a kommunikáció, kifejezés és ítélés csakrája. 

Színe:
világoskék, másodlagos színei a zöldeskék vagy türkiz különféle árnyalatai.
Ásványai: türkiz, kék opál, kék topáz, fluorit és kék csipkeachát.

A Torok csakra irányítja az önkifejezést, igazmondást, kreativitást (különösen az írást és a beszédet), hitet, döntési képességet és akaraterőt. Árnyoldalai a különféle függőségek, kritizálási kényszer, a tekintély hiánya, határozatlanság. Az Ötödik csakra tárol olyan információkat, mint pl. önismeret és igazság, attitűdök és a hallás, tapintás és szaglás érzékei. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. önkifejezés nehézségei, gyenge tanulási képesség, megrögzött hazudozás, félelem, kétkedés és bizonytalanság.
Kiegyensúlyozását a következő illóolajok és virágesszenciák szolgálják: pillangóvirág (Cosmos bipinnatus), trombitavirág, vörösfenyő, kék kamilla, zsálya, citromfű, geránium vagy izsóp. Az Ötödik csakrát folyadékok táplálják, mint pl. víz, gyümölcslevek, herbateák, savanykás gyümölcsök, pl. citrom, lime-félék, grapefruit és kiwi, fán termő gyümölcsök: alma, körte, szilva, barack, kajszi. Fűszerei a só és a citromfű.


HARMADIK SZEM
csakra az agy középpontjában található (és nem a homlok közepén). Ezt a csakrát nevezik szemöldök csakrának is. Ez a csakra irányítja a spirituális irányultságot és bölcsességet. Ez az álmok, belső látás és szellemi élet pontja.

Színe:
indigó vagy a sötétkék különféle árnyalatai.
Ásványai: lapis lazuli, lila fluorit, szugalit, azurit és szodalit.


A Harmadik szem csakra irányítja a megértést, a valóság észlelését, tárgyilagosságot, nyitottságot, illetve hogy bízzunk saját intuícióinkban és meglátásainkban, valamint hogy kifejleszthessük pszichikai képességeinket. Önmegvalósítás és rejtett, elnyomott negatív gondolataink felszabadítása. Ez a csakra tárolja a következő információkat: tisztánlátás (átvitt és konkrét értelemben is), bölcsesség, intuíció, intellektus. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. tanulási képtelenség, koordinációs problémák, alvászavarok.
Kiegyensúlyozását a következő illóolajok és virágesszenciák szolgálják: héla zab, erdei turbolya, rozmaring, levendula, borsmenta, lucfenyő, (fenyő) tömjén, pacsuli, zsálya vagy muskotályzsálya. A csakrát sötétkék gyümölcsök táplálják pl. áfonya, vörös és concord szőlőfélék, földi szeder, málna stb. Folyadékai:
vörösborok és szőlőlevek. Fűszerei: levendula, mák, fekete üröm.


KORONA CSAKRA
a fej tetején található. Kiegyensúlyozza a külső és belső személyiséget és ez a kapocs a felsőbbrendű énünkkel. E csatornán keresztül kapunk isteni irányítást, célt és bölcsességet.

Színe:
sötétlila, másodlagos színei a világos vagy a fehér. 
Ásványai: az ametiszt, világos kvarc, gyémánt, bornit.

A Korona csakrán keresztül tanuljuk meg az ösztönös tudást, a teljes Én integrációját, spiritualitást, élni a jelenben, felfedezni az Istenit, azon képességünket, hogy az Élet folyamában meglássuk a nagy képet, odaadást, inspirációt, értékeket, erkölcsöt, bizalmat, önzetlenséget, emberségességet. Ez a csakra tárolja azon információkat, melyek összekötnek bennünket az Istenivel, életcélunkat, kapcsolatainkat korábbi életeinkkel és a halhatatlanságot. A Korona csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. céltalanság, önazonosság hiánya, az élet értelmetlenségének érzése, elmebetegségek és szenilitás.
Kiegyensúlyozását a következő illóolajok és virágesszenciák szolgálják: lótusz, angyalgyökér, csillagtulipán, (fenyő)tömjén, szantálfa, mirha, jázmin, benzoin, narancsvirágolaj, levendula, orbáncfű.

 

 

 


Köszönet a Naturhelix Kft-nek a www.naturhelix.hu oldalon található képi- és szöveges információkért, melyek hozzájárultak a reformgyógyász oldal tájékoztató tevékenységéhez!


vissza