Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Megtévesztő állítások

A frissen préselt lét kiváltani hivatott interneten és kereskedelmi forgalomban kapható búzafűlé készítményekkel kapcsolatos tévhitek

 

Mint mindig a friss dolgok a legjobbak. A búzafűlé esetében sincs ez máshogyan. Természetesen vannak hatékony alternatívák az otthoni préselés kiváltására vagy a friss lé ízének elfedésére, de fontos, hogy tisztában legyünk a valós információkkal ezekkel a termékekkel kapcsolatban, mert sokan olyat ígérnek, ami nem fedi a valóságot!

Jómagam az Eyor búzafűlé készítménnyel kapcsolatban a Miben más ez a készítmény menüben kifejtettem az álláspontomat és szeretettel szoktam javasolni a hozzám fordulóknak, hisz korrekt tájékoztatást kapnak minden esetben a termékről, így a választásuk is megelégedettséget eredményez minden esetben.

Az interneten és egyéb kereskedelmi forgalomban kapható búzafű és búzafűlé termékek mind nagyon hasznosak az emberi szervezetre nézve, de sajnálatos módon a gyártók és forgalmazók olyan tulajdonságokkal ruházzák fel őket, amelyek könnyen félrevezethetik a fogyasztókat és a búzafűlé iránti kedvüket is elveheti egy életre, ami komoly lelkiismereti problémát okozna legalábbis bennem, ha én lennék a helyükben.

Néhány jellemző példán keresztül szeretném felhívni a hamis és korrigálásra szoruló állításokra a Kedves Búzafűlé Fogyasztók táborát. Ismétlem, semmi kétségem afelől, hogy ezek a készítmények mind pozitívan hatnak szervezetünkre és a prevenció hatékony eszközei lehetnek.

 

Fagyasztott

A fagyasztás mint egyfajta tartósítási módszer elfogadott a búzafűlé esetében is, de számos magántermelő honlapján és cégek termékleírásában olvastam már minden logikát és tudományos értéket nélkülöző állításokat, melyek párhuzamot akarnak vonni az emberi sejtek fagyasztása és a búzafűlé fagyasztása között. A kettőnek ugyanis semmi köze egymáshoz és aki mégis ezzel a fajta félrevezető állítással él az csak magát vagy cégét teszi támadhatóvá.

Legtöbbször a férfi hímivarsejtek, a női petesejtek és a köldökzsinór vérből nyert embrionális őssejtek fagyasztásával érvelnek, amikor a búzafűlé fagyasztása előkerül mint hatákony tartósító eljárás. Szeretnék mindenkit tájékoztatni arról, hogy a humán sejtek fagyasztása igen komoly laboratóriumi körülmények között történik, computer vezérelte fagyasztási folyamaton esnek át, illetve a sejteket előkezelik és megfelelő oldattal látják el. Az oldat legtöbbször tartalmaz human albumint, dimetil-szulfoxidot (hypo-hoz hasonló anyag) és dulbeco-t. Ezek az anyagok egyrészről megfelelő környezetet biztosítanak a humán sejtek számára a lefagyasztás idejére, illetve a DMSO (dimetil-szulfoxid) mint vízelvonószer akadályozza meg a sejtekben lévő víz kikristályosodását és ezzel a sejtek roncsolódását.

Jól látható, hogy ahhoz, hogy az emberi sejtek maradéktalanul jó állapotban maradhassanak fent és megvédjék őket a fagyasztás roncsoló hatásaitól egy sor eljárásra van szükség.

A búzafűlé fagyasztása során sem a technológia, sem pedig az előkezelés nem történik meg. Ha mégis előkezelik az oldatot valami ezekhez hasonló vegyületekkel akkor pedig mitől lesz természetes?

 

Mélyfagyasztott

Újabb félrevezető állítás. Lényegében ugyanazon a tévhiten alapszik mint azt az előzőekben leírtam csak annyival több, hogy egy mélyfagyasztásos technológiára próbálnak rámutatni és ezzel nagyob bizalmat kelteni a vásárlóban.

A sejtek mélyfagyasztása - 90 Celsius fokon kezdődik és speciális számítógép vezérelte program hűti le őket majd egy még hidegebb tárolóba kerülnek végső elhelyezésre (kb. - 170 Celsius fokon).

Nem hiszem, hogy bármelyik cég ilyen módszerrel vagy technológiával készítené a maga búzafűlevét, hiszen igen költséges. Ez pedig olyan árakat vonna maga után, amennyiért még a szomszéd osztrák barátaink sem tudnák igénybe venni a fagyasztott levek áldásos hatásait.

 

A fagyasztás a legjobb?

Döntse el mindenki saját maga ezt. Ami biztos, hogy egy egyszerű praktikával élve mindenki megvizsgálhatja saját maga, hogy mit is tesz a friss zöldségekkel a fagyasztás. Tegyünk egy fej, friss salátát a méhűtőbe 3 napra majd vegyük ki és hagyjuk kiolvadni. Kóstoljuk meg most fagyasztás után, nézzünk rá és tapintsuk meg. Vajon mit fogunk tapasztalani? Természetesen azt, hogy ez már nem friss, így aki azt állítja, hogy a búzafű vagy búzafűlé frissessége és tápértéke maradéktalanul megmarad a fagyasztás után is az egyszerűen hazudik!

A fagyasztott termékek kiolvasztása során pedig olyan nagy hőingásnak van kitéve a lé, hogy szinte lehetetlen megakadályozni a hatóanyagok gyors bomlását.

 

Koktél

A bioboltok polcain nagyon ízletes és egészséges koktélokat lehet találni, melyek egyikében búzafűlé is található. Ez azonban elenyésző mennyiséget tartalmaz, illetve nem várható tőle olyan radikális változás egy-egy betegség javulása terén mint a frissen préselt lé esetében.

 

Kapszula

A kapszulában a búzafű darált por formájában található meg. Abszolút nem egyenértékű a búzafűlével, hiszen pontosan azért préseljük, mert a búzafű tápértéke az emberi szervezet számára lebonthatatlan cellulózvázba van zárva. A kapszula jó ballasztanyag, serketni az emésztési funkciókat, de ne várjuk tőle azt, amire egy frissen préselt lé vagy annak feldolgozásával készült búzafűlé készítmény képes.

 

 

A búzafűlét a lehető legtermészetesebb formában és biztos forrásból vegyük magunkhoz, akkor nem érhet minket meglepetés! Az alábbi eljárások jónak bizonyultak az elmúlt évek során, de nem szabad hinni a félrvezető állításoknak és ismerni kell a korlátaikat is!