Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Nyári megfázás?

Megfáztam, pedig nyár van!

 

Sokan tapasztalják, hogy a legnagyobb nyári hőségben is náthásak, folyik az orruk, fáj a fejük és ehhez legtöbbször társul a viszkető, könnyező szem is. A legtöbben azt hiszik, hogy megfáztak valahol, vagy a légkondicionáló berendezés a ludas a dologban. Megsúgom, ez nem nátha vagy megfázás, ez bizony allergia! (Hozzáteszem, valóban nem tartom egészséges dolognak a legnagyobb nyári hőségben ki-be lépkedünk a lakás 20 fok körüli hűséből a rekkenő 35 fokos melegbe!)

Az allergia sajnos népbetegség lett. Az előrejelzések szerint Magyarországon 2015-re minden harmadik ember allergiás lesz! Ez rémisztő tendenciát mutat. De vajon mi áll a háttérben és minek köszönhető az allergiás betegek számának rohamos növekedése?

 

Az okot magunkban kell keresni és nem a természetben!

Hallani arról, hogy mekkora a pollenszennyezettség itt és ott és arról is, hogy éppen most melyik fának vagy virágnak a virágporát fújhatja a szél az orrunkba. Arról is hallani, hogy egyre több az allergén anyag a környezetünkben. Elárulok egy nagy titkot! Allergén anyagok mindig is voltak a Föld nevű bolygón és mindig is lesznek! Elárulok még valamit… Ezek az úgynevezett „allergén anyagok” mindig is itt voltak a levegőben tömérdek mennyiségben csak éppen az emberek nem voltak ennyire gyenge egészségügyi állapotban mint manapság, valamint nem volt olyan mértékű a globális környezetszennyezés, mint ami az utóbbi 30-40 évben tapasztalható! A virágporok nemhogy ártalmasak, hanem pont az ellenkezője! Egészségesek, táplálóak! Sokan vélik úgy, hogy például az egyik legkárhoztatottabb növény pollenje, a parlagfű virágpora nem gyom, hanem kiváló őssejt szaporító anyag és gyógynövény!

Gondoljuk csak végig, ha sorra vesszük azokat a természetes anyagokat, amelyek körbevesznek bennünket és az emberiség történetét végigkísérték, akkor hol lehet a baj? A Teremtő tévedett vagy velünk van a gond? Én úgy vélem, hogy az utóbbi!

 

Gáz van és immunhiány!

Ha valaki allergiás tüneteket mutat egy korábban megszokott természetes anyagra, akkor általában három dologra vezethető vissza a probléma kialakulása:

 • ha pollen a ludas, akkor valószínű, hogy városban él és a városi levegő egészségre káros gáztartalma igen magas, a kipufogó gáznak több alkotója is megbontja a pollenek külső burkát, lemarja azt és olyan módon módosítja, hogy az emberi légutak nyálkahártyájában fennakadjon, és irritáló hatást váltson ki, ebből aztán rengeteg kellemetlenség következik (köhögés, állandó tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, könnyezés stb.)
 • az allergia orvosi szempontból is az immunrendszer hibás működése, hiszen egy korábban semmilyen tünetet nem okozó anyagra egyszer csak úgy reagál, mint egy komoly veszélyt jelentő testidegen anyagra, az immunrendszer helyes működéséhez számos ún. ko-faktorra van szükségünk, valamint olyan vegyületekre, amelyek akaratlanul a táplálékkal jutnak el a bélcsatornába és ott egyfajta immunválaszt váltanak ki, minek következtében az immunrendszer egy állandó őrjáratozó módba kerül (ilyen anyag például az élesztőgomba 1-3, 1-6 béta-glükán vegyület), ez lenne a normális, de a legtöbb allergiásnál az immunrendszer alulműködik, vagy hibás alapelv szerint működik
 • mind az immunrendszer nem megfelelő működését, mind pedig az allergiára való hajlamot növeli a méreganyagok felhalmozódása, illetve ezen keresztül a szervezet elsavasodása

 

 

Mi lehet a megoldás, ami mindenkinél bejön?

Jól látható, hogy az allergia egy komplex betegség, hiszen több tényező együttes hatása váltja ki a legtöbbször és mindenkinél egy kicsit másképpen. A kezelésével, illetve kiegészítő kezelésével kapcsolatban azonban elmondható, hogy univerzálisan képes radikálisan lecsökkenteni az allergiás tüneteket a következő néhány lépés:

 • az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminok és ko-faktorok bevitele
 • az említett speciális élesztőgomba vegyületeket tartalmazó táplálék fogyasztása (főleg hazai zöldségfélék héjastul, megmosva)
 • a szervezet sav-lúg egyensúlyának helyreállítása, majd szinten tartása
 • a légutak nyálkahártyájának rendszeres „átmosása”, az orr esetében tiszta sós-vizes oldat, a szájüreg- és torok nyálkahártyájára Salvus víz, a hörgők esetében a hársfa főzettel való inhalálás
 • mivel a bélrendszerben találjuk az immunrendszerünk jelentős részét, ezért annak salaktalanítása, kipucolása is nagyon fontos, ennek elősegítésére rostokban gazdag ételeket fogyasszunk, illetve alkalmazhatunk beöntést is (pl.: búzafűlé beöntést egy héten keresztül minden nap)
 • általános méregtelenítő kúra negyedévente egyszer

 

 

A búzafűlé segítségével, hogy küzdhetek az allergiával és a nyári megfázásom ellen?

Amennyire komplex az allergia, mint betegség olyannyira komplex hatással bír a búzafűlé is. Szerencsére egy alapos búzafűlé kúrával és némi életmód változtatással komoly javulást tudunk elérni a tünetek esetében. Tartós és maradandó gyógyulást is el lehet érni, viszont ehhez folyamatosan szem előtt kell tartani mindazokat a pontokat, amelyeket fentebb olvashatott, illetve mind a megelőzés, mind pedig a gyógyulásban kulcsfontosságú a testmozgás, a sport és a stresszoldásra alkalmas tevékenységek 2-3 naponta!

 

Nézzük is, hogy kifejezetten a búzafűlé miben tud Önnek segíteni!

 • Számos olyan vitamint és ko-faktort, ásványi anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenül fontosak az immunrendszer optimális működéséhez (A- és C-vitamin, Cink és Szelén)
 • Magas a szerves kalcium tartalma, ami kifejezetten segít csökkenteni az allergiás reakciók mértékét
 • Bázikus ásványi anyagokban gazdag, ezáltal képes a szervezetben felhalmozódott savakat semlegesíteni és elősegíteni a kiürülésüket a szervezetből, egyszóval erőteljes lúgosító hatású
 • Aktív enzimjeivel fellazítja és segíti a méreganyagok lebontását és kiválasztódását az emésztő traktusban, de akár a rejtett gyulladási gócpontok felszámolásában is sokat segíthet
 • Magas klorofill tartalma növeli a vér oxigén mennyiségét, így a savas környezet felszámolásában is segít a szervezet minden egyes részében
 • Általános méregtelenítő, roboráló és immunerősítő hatással bír
 • Beöntésként alkalmazva nagyszerű salaktalanító, béltisztító

Az allergia leküzdéséhez fogyasszon el legalább 1 hónapon át napi két kocka gyorsfagyasztott búzafűlevet, illetve ha otthon préselt levet iszik, akkor napi minimum fél decit reggel, éhgyomorra. A búzafűlé kúra mellett nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, ami 50-60 kg-os testsúly esetén napi minimum 2 liter, 60-80 kg-os testsúly esetén napi 3 liter, 80-100 kg-os testsúly esetén pedig napi 4 liter tiszta vizet jelent (tisztított víz, forrásvíz, természetes ásványvíz).

 

 

Megbízható minőség, okleveles készítmény

Ha valóban a legjobbat szeretné kihozni búzafűlé kúrájából, akkor a legjobb minőségű levet kell használnia! Ezért tettem elérhetővé a Kedves Olvasóim részére 2012. februárjától Hazánk első bio tanúsítvánnyal rendelkező búzafűlevét! Ökológiai gazdálkodásból származó, eredeti őstermelői, szeretetben nevelkedett és bio tönkölybúzafűből csíráztatott, frissen préselt levet kínálunk!

A frissen préselt levet azonnal gyorsfagyasztjuk majd a legrövidebb idő alatt juttatjuk egy fogyasztóinknak az ország minden egyes szegletébe! A csomagolás szárazjéggel van ellátva, így attól sem kell tartania, hogy a lé felolvad!

Mind technológiai, mind szakmai szempontból a legkiválóbb minőségű bio búzafűlével nagyságrendekkel eredményesebb lehet búzafűlé kúrája! További részletek és megrendelés itt!

 

 

 

A hazai búzafűlé fogyasztók lapja
www.reformgyogyasz.com