Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Segítség, rákos lettem


Hatékony kiegészítőt keres, amivel megszabadulhat
az onkológai kezelések kellemetlen
mellékhatásaitól?

 

Tudja meg, hogyan segíthet Önnek
a búzafűlé, mint szupportív
terápiás eszköz! 

 

A búzafűlé mellékhatásokra gyakorolt
pozitív hatásai

Számos tapasztalat igazolja, hogy az onkológiai kezelések alatt, vagy az egyes kezelések közötti időszakban (a kezelőorvos javaslata alapján) alkalmazott búzafűlé kúrával jelentősen képes lehet a mellékhatások enyhítésére:

Nyálkahártyája, elsősorban a szájüregben kevésbé sebesedik ki, jobban gyógyul és az esetleges gyulladások is gyorsabban tűnnek el a búzafűlé jelentős klorofill tartalma által.

Étvágytalanság ellen is kiváló, hiszen több olyan enzim is található a búzafűlében, amelyek kedvező hatással vannak az emésztőszerv-rendszer működésére, az egyes emésztőenzimek termelődésére, valamint enzimpótlásra (lipáz, amiláz, proteázok) is alkalmas lehet.

Levertség, fáradékonyság ellen is alkalmazható, hiszen a búzafűlé magas klorofill tartalma által növeli a sejtenergiát, illetve többlet oxigénhez képes juttatni a szöveteket. Gyorsítja az anyagcserét, ezért lefekvés előtt három órával már nem is javasolt a fogyasztása!

Sokszor tapasztalható, hogy a daganatos betegek igen gyorsan súlyt veszítenek és testsúlyuk töredékére fogynak le mind a betegség, mind a kezelések során alkalmazott gyógyszereknek köszönhetően és fontos tényező a rossz pszichés állapot, ami mindinkább fokozza a lesoványodás folyamatát. A búzafűlé komplex, szerves tápanyag-, magas aminosav- és növényi fehérje tartalma révén erőteljes roboráló hatással bír, fokozza a szervezet regenerációs- és felépítő folyamatait!

Vérszegénység. Elsősorban a chemoterápia során használt citosztatikumok jelentős mértékben lecsökkentik a vér vörösvértest számát (továbbiakban vvt.) és igen hamar vérszegénység alakulhat ki. A vérszegénységgel együtt jár a levertség, állandó fáradtság, aluszékonyság, hiszen a kevesebb vvt. miatt kevesebb a véroxigén szint is. A búzafűlében található klorofill molekula nagymértékben hasonlít az emberi vörösvértest hemoglobin nevű anyagához (ez az anyag köti meg és szállítja az oxigént a sejtekhez). Ennek a tulajdonságának köszönhetően a szervezet gyorsabban képes "kiheverni" az alacsony vvt. számot és jobb lesz a szövetek oxigénellátása is.

Egy klinikai vizsgálati eredmény erre vonatkozóan:

60 fős esettanulmányban a búzafűlé fogyasztása csökkentette a kemoterápia myelotoxicitását (vérképző rendszerre gyakorolt toxikus hatását), csökkentette a kiegészítő, fehérvérsejt képzést stimuláló GCSF (granulocyta stimuláló növekedési faktor) kezelés szükségességét, emellett nem befolyásolta a kemoterápia hatékonyságát a kontroll csoporthoz képest. Az eredményeket Fázis III (nagyobb esetszámú) vizsgálatban kívánják megerősíteni.

Forrás: Bar-Sela G; Tsalic M; Fried G; Goldberg H, : Wheat grass juice may improve hematological toxicity related to chemotherapy in breast cancer patients: a pilot study. Nutr Cancer 2007;58(1):43-8    (ISSN: 0163-5581) Division of Oncology, Rambam Medical Center and Faculty of Medicine, Technion-Israel Institute of Technology, Haifa 31096, Israel.

 

 

 

Vajon a búzafűlével meggyógyulhatok?

Érvek és ellenérvek!

 

Bárcsak azt mondhatnám, hogy igen, mindenkinek van esélye arra, hogy a búzafűlével képes lesz legyőzni a rákot! Azonban ezt sajnos nem mondhatom! Egyrészről nem olyan világban élünk, ahol szabadon állíthatnék dolgokat a természetgyógyászat kínálta lehetőségekről, mint esetleges megoldásokról! Másrészről ahány ember annyi rák, az egyes ráktípusok oly annyira eltérőek lehetnek még egy szervet illetően is, hogy nagy felelőtlenség volna azt állítani, hogy segíthet 100%-ban, mert már ennél és ennél a típusú ráknál segített!

Ehelyett azt mondom, hogy a búzafűlé egy olyan csodálatos, természetes és aggályok nélkül fogyasztható lé, amivel képes lehet a kezelések során tapasztalható mellékhatásokat enyhíteni, vagy megszüntetni, illetve immunrendszerét, szervezete általános állapotát olyan szinten feljavítani, hogy a betegséget sokkalta gyorsabban és eredményesebben tudja majd legyőzni!

Számos olyan esettanulmány látott napvilágot, amikor a rákbeteg kizárólag alternatív megoldásokat vett igénybe és attól várta betegségéből a teljes kigyógyulást! Mellőzött minden orvosi segítséget és az ellenőrző vizsgálatokat is. A rákbetegek a legkiszolgáltatottabb betegcsoportot alkotják, így ők esnek leginkább áldozatául a kóklereknek, akik olyan gyógyászati megoldásokat kínálnak borsos áron, amelyek teljes gyógyulást ígérnek! Ennek eredményeképpen sok az olyan beteg, akik ugyan természetes megoldást választottak, de az adott hatóanyag-tartalmú készítmény vagy terápiás módszer nem volt alkalmas a gyógyulás vagy részleges javulás kifejtésére! Természetesen az ilyen helyzetekben a beteg állapota még rosszabb lesz és a betegség oly mértékben elburjánzik, hogy aztán már képtelenség rajta segíteni!

Istennek hála rengeteg olyan beszámoló olvasható könyvekben, szakanyagokban, személyes honlapokon, ahol a rákbeteg képes volt legyőzni a betegségét komplementer medicinális eszközökkel, amelyek között a búzafűlé jelentős szerephez jutott! Sok esetben a beteg elhagyta a kötelező onkológiai protokollban előírt kezeléseket és kizárólag természetes megoldásokat vett igénybe és így ért el teljes gyógyulást, vagy állapot javulást! Fontos itt is megjegyezni, hogy az alternatív úton meggyógyult betegek is állandó orvosi ellenőrzés alatt álltak, állnak mai napig is!

 

Egy kedves ismerősöm teljes beszámolóját közlöm az alábbiakban, aki óhajta személyes emailt is tud küldeni a számára:Hittem benne és segített!

2008. februárjában mellrákkal (teljes emlő eltáv.) műtöttek. A műtét másnapján elkezdtem inni a búzafűlevet, napi 40 ml-t. Aki túl van ilyen műtéten, az tudja, hogy kb. 5-6 hét, mire összeszedi magát az ember. Nekem ez 2 hét alatt sikerült, senki meg nem mondta rólam min mentem keresztül, olyan fitt és jó kedélyű voltam/vagyok.

Megállt a hajhullásom, felgyorsult az anyagcserém, sokkal nyugodtabb, kipihentebb és türelmesebb vagyok.

Nagyon jól alszok, már amennyire szükségem van alvásra, mert a búzafűlét hatására kevesebb lett az alvásigényem. Műtét után az orvosok kemoterápiás kezelést javasoltak. A 6 kemoból 2-t vettem fel, mert úgy éreztem nincs szükségem erre a méregre... és jól döntöttem. Élek és virulok! A kemo után 2 napig gyengeséget éreztem, de semmi más hatása nem volt, gondolok itt a hányinger-hányás, és hasmenésre. Amikor még nem ittam a búzafűlevet, a frontokra mindig fájt a fejem, fájt a derekam a hátam, stb...ez már csak a múlt. Ami még nagyon szembetűnő javulás, hogy az akkor 1.5 évvel azelőtti császármetszésem (ami jobban hasonlított a vadhúsra) elkezdett visszahúzódni, gyógyulni és már alig látszik.

Természetesen az onkológus doktornő többször megkérdezte, hogy biztos vagyok-e a döntésemben, majd nehezen de elfogadta azt. A hajam kihullott már az első kezelés után, de azóta már „hajas baba vagyok”. Már több mint kettő éve gyógyult vagyok, persze papírra ezt még nem merték leírni az orvosok. Negyed évente járok ellenőrzésekre, és a váróban általában azt hiszik valakinek a hozzátartozója vagyok.

Természetesen nagyon fontos az is, hogyan gondolkozik az ember és hogyan gondol magára: egészségesnek, vagy betegnek látja magát. Én egészséges vagyok! Azóta természetgyógyászattal foglalkozom.

Nagyon szépen köszönöm Pintér Zoltánnak, hogy megismertette velem a búzafűlét!

Tóth Tünde (Hómezővásárhely)

 

 

Melyek azok az összetevők a búzafűlében, amelyek
képesek lehetnek előmozdítani a daganatos
betegségek gyógyulási folyamatát?

 

Bázikus ásványi anyagok

Mint bázisok megkötik és semlegesítik a szervezetben felhalmozódott savakat. A táplálkozásunk során bevitt savkeltő anyagok, élelmiszeradalékok, illetve az emésztési folyamatok során felszabaduló savak eltolják savas irányba a szervezet természetes sav-lúg egyensúlyát. Ezt nevezzük testünk elsavasodásának. A savas környezet kedvez a kórokozók (baktérriumok, vírusok) szaporodásának, illetve a gombák megtelepedésének (pl.: candida albicans), így sokkal könnyebben esünk beteggé, ami egy legyengült, daganatos betegnél nem éppen kedvező! A búzafűlében található bázisok (Na, K, Mg, Ca, Zn) a szövetek lúgosításával képesek ez ellen hatni. Otto von Warburg Nobel-díjas Professzortól tudjuk, hogy a savas környezetben a rákos elfajulások nagy előszeretettel fejlődnek ki és növekednek, így a búzafűlé savsemlegesítő hatásával egyfajta gátat képezhetünk a daganatok kialakulása, illetve a meglévő rák további terjedése ellen!

 

Klorofill

Tökéletes mása az emberi vér hemoglobinjának, így segíti a szövetek jobb oxigénellátását, gátolhatja a vérszegénység kialakulását. Intenzív gyulladáscsökkentő, antibakteriális, vírus- és gombaölő tulajdonsággal is bír, így segítségével a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, fertőzések könnyebben küzdhetők le a daganatos betegeknél. Nagyszerű fehérjeforrás, tápanyagként is segíti a betegek jobb általános állapotát, teherbírását!

 

Védő faktorok

A búzafűlében számtalan olyan enzim és antioxidáns található, amelyek sejtszinten védik a DNS állományt és akadályozzák a rákos folyamatok kifejlődését. Egyesek a legújabb kutatások szerint képesek olyan folyamatokat elindítani, aminek eredményeképpen a daganatos sejt egészséges sejtté alakul (az erre irányuló kutatások még gyerekcipőben járnak, de bíztatóak az eredmények). Természetesen ezek a védő faktorok az immunrendszer támogatásával képesek kifejteni valódi védő, támogató hatásukat!

A SOD azaz a szuperoxid-dizmutáz erősíti a sejtek védelmét a szabadgyökök károsító hatásával szemben, segíti más antioxidáns rendszerek hatékonyabb működését!

Jelentős szelén tartalma által komoly daganatellenes hatással rendelkezik, emellett a cink és szelén, C- és E-vitamin tartalma közvetlenül serkenti és elősegíti az immunrendszer helyes működését, ami elengedhetetlenül fontos a rákos betegségek leküzdéséhez!

Ide sorolható a Laetril (elterjedt neve B17-vitamin), aminek a köztudatban rákellenes hatást tulajdonítanak. Az alapelv szerint a B17-vitamin az egészséges sejtek károsítása nélkül képes elölni közvetlenül bizonyos rákos sejteket, mivel maga a B17 két mérgező alegységet is tartalmaz, ami ellen a rákos sejt nem képes védekezni. Meg kell jegyezni, hogy az erre vonatkozó tudományos kutatások nem egyértelműek! Fontos a B17 alkalmazása során a szövetek rodanáz-enzim szintjének állandó mérése (B17 injctio kúra alatt és nem a búzafűlé szedése során), hiszen ez az enzim védi meg az egészséges sejteket toxikus alegységeitől. Ami bizonyos, hogy a világon ezrek és ezrek fogyasztják a búzafűlét és a barackmagot a B17 rákellenes hatásának reményében!

Két érdekes tanulmány a búzafűlé tápanyagtartalmával és a
daganatos betegeknél kifejtett hatásával kapcsolatban
:

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy "tökéletes étel". 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével. Forrás: G. H. Erp-Thomas, A New Concept in Diet, Boston: Rising Sun Publication, 1978.

Kutatásunk célja az volt, hogy megvizsgáljuk a búzafűlé hatását tartósan beteg rákos páciensek esetében, életminőségük javítása érdekében. 2003 január és 2005 december között 400 rákos beteget választottunk ki (…). Konklúzió: Megállapítottuk, hogy a búzafűlé hatásos alternatívája a vérátömlesztésnek. Tartósan beteg rákos pácienseknél való alkalmazását javasoljuk. Forrás: S. Dey, R. Sarkar, P. Ghosh, R. Khatun, K. Ghorai, R. Choudhury, R. Ahmed, P. Gupta, S. Mukhopadhyay and A. Mukhopadhyay; Journal of Clinical Oncology, 2006 ASCO Annual Meeting Proceedings (Post-Meeting Edition). Vol 24, No 18S (June 20 Supplement), 2006: 8634

 

"Összességében elmondható, hogy a búzafűlé egy olyan alternatív terápiás eszköz, mely hatékony és biztonságos kiegészítője a daganatos betegek kezelési programjának! Egyedi tápanyagtartalma és a hatóanyagok szinergiája által roboráló, sejtvédő- és sejtmegújító hatással bír, ennek köszönhetően mind a hagyományos kezelések mellékhatásai csökkenthetők, valamint kedvezően hat a gyógyulási folyamatokra is! A betegek jobb életminőségét szolgálja a betegséggel vívott harc ideje alatt!"

 

 

Privát üzenet a szerkesztő részére

Kérdéseit, észrevételeit szeretettel várom!

Az Ön keresztneve *:
E-mail címe *:
Telefonos visszahívást kérek az alábbi számon:
Üzenet szövege *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

Kontroll nélkül veszélyben van!

Fontos megjegyeznem, hogy a szupportív terápiás eszköz, így a búzafűlé is, a rákos betegek életminőségét hivatott javítani, illetve az onkológiai kezelések mellékhatásainak kiküszöbölését, enyhítését segítheti, önálló gyógyászati alkalmazásra nem javasolt!

A búzafűlé efajta használata, tehát akkor javasolt Önnek, ha már megjárta az adott onkológiai intézetet, diagnosztizálták a betegségét és elindult a kezelőorvosa által javasolt kezelés, illetve biztosított a folyamatos orvosi kontroll vizsgálat!

Ezek nélkül az önállóan alkalmazott alternatív terápiás anyagok, szerek, készítmények komoly veszéllyel járhatnak, hiszen a kontroll vizsgálatok nélkül nem fogja tudni, hogy a betegsége javult vagy éppen rosszabbodott!

Elmondható és a személyes véleményem is az, hogy egy daganatos betegnek, akkor van a legnagyobb esélye a gyógyulásra, ha összhangot tud teremteni az orvos által javasolt modern daganat-terápiás eszközök és a természetgyógyászat által biztosított természetes és biztonságosan használható módszerek között!

Jogában áll megtagadni a chemo- és sugárterápiás eljárást is, de ebben az esetben sajnos elvágja a lehetőségét annak, hogy nyomon kövesse a betegségének alakulását, hiszen a kezelőorvosa által javasolt terápia megtagadása, így vagy úgy, de ellenszenvet fog kiváltani orvosából. Ezért azt javaslom, hogy őszintén beszéljen a félelmeiről orvosával, illetve konzultáljon több szakemberrel is!


Fontos megjegyzés! A búzafűlé nem gyógyszer, nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket! Élelmiszerként hivatott a gyógyulási folyamat során támogatni a daganatos betegek jobb életminőségét! A szerkesztő az eltérő használatból fakadó problémákért nem vállal felelősséget!