Kapcsolat


Megrendeléssel, termékekkel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi e-mail címre várjuk:

info@reformgyogyasz.com

Telefonon történő rendelésfelvételre nincs lehetőség, megrendelését kérjük adja le e-mailben, illetve az erre szánt megrendelő űrlap beküldésével, köszönjük!

Vállalkozás adatok, üzemeltető:

Pintér Zoltán E.V.

6723 Szeged, Zöldfa u. 4. 1/1.

Adószám: 60039215-2-26

Telefon: +36 70 547 23 57

Budapest Bank Zrt. 

10102842-44304800-01004002


Adatkezelés nyilvántartási szám:

Pintér Zoltán EV.

NAIH-70497/2013.

Csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Sejtmegújulás


Nincs tökéletes gyógymód és csodaszer,
a Testünk mindenre képes ezek helyett!
 

Sejtmegújulás élő ételek által
 Talán már Ön is elgondolkozott rajta, hogy miként képes a gyík visszanöveszteni a farkát? Egészséges emberként milyen csodálatos módon és gyorsan képes egy-egy horzsolás vagy seb regenerálódni önmagától? Ezek megszokott dolgok, hiszen egyszerűnek és magától értetődőnek tartjuk őket, de ha jobban belemászunk a témába, akkor döbbenünk csak meg, hogy mennyire fantasztikus a természet ereje, testünk önmegújulása! 

Szervezetünk arra van programozva, hogy minden hibát kijavítson, a rosszul működő sejteket eliminálja vagy az azokban működő hibás folyamatokat helyreállítsa. Olyan tökéletes rendszer, amilyet még az ember sem tudott megalkotni évezredek alatt. A szoftver, amely kódolva van a sejtek DNS állományában állandó, bármikor-bárhol és bármilyen körülmények között működik. A kulcs a hardver vagyis a testünk, a szövetek, sejtek és azok környezete. Ha ugyanis az építőanyagok, melyek a sejtek működéséhez, felépítéséhez vagy hibáinak helyreállításához (plusz egészségesen működő biokémia folyamatok sorához) nincs jelen, akkor a regenerációs és ún. repair mechanizmusok sem tudnak funkcionálni. Következésképpen a test megbetegszik, betegség esetén a gyógyulás nem teljes értékű.

Ha nincs tégla vagy malter nem lesz új ház! Sokan próbálják megfejteni a testi-lelki megújulás titkát, pedig pofon egyszerű a megoldás. Meg kell adni a szervezetnek azt amiben hiányt szenved! Ez a magyarok esetében sajnos sokrétű probléma. C-vitamin, D-vitamin, cink, magnézium, szelén, zsírsavak és folytathatnám a sort miben szenved hiányt egy átlagos magyar, felnőtt lakos...

 

Mi mégis a legegyszerűbb megoldás?

Ahogy a bevezetőben írtam az étrend alapvetően meghatározza testünk megújulási képességét. A test víztartalma, hormonális egyensúlya, enzimek megléte, sav-bázis balance, inzulin érzékenység, gyulladásos folyamatok kordában tartása, megfelelően működő immunrendszer, DNS repair folyamatok zavartalan működése, sejtek osztódását, fejlődését befolyásoló faktorok optimális termelődése... Mindezeket és még több száz folyamat zavartalan lefolyását, meglétét tudjuk biztosítani, ha táplálkozásunk során bőségesen juttatunk a szervezetünkbe mikrotápanyagokat (ortomolekuláris medicina alapja).

Nem győzöm az információs leveleimben kiemelni az élő, zöld étrend kiemelt szerepét a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Ugyan a környezeti ártalmaknak és az ember közreműködésének köszönhetően az elmúlt évtiezedekben jelentősen lecsökkent a zöldségek, gyümölcsök mikrotápanyag tartalma, de ettől függetlenül még mindig százszor "jobban jár" az, aki főként nyers, tápláló és friss élelmiszereket vesz magához, mint az aki a feldolgozott élelmiszerek mellett dönt! Mivel a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok egymáshoz viszonyított arányaiban képesek hasznosulni, így akár egy anyag hiánya is felboríthatja szervezetünk finoman hangolt egyensúlyát! Éppen ezért lényeges, hogy a megfelelő étrend mellett alkalmazzunk olyan természetes, biztonságos és lehetőség szerint egy anyagra specifikus (adott mikrotápanyagot tartalmaz és nem sokfélét egyszerre) kiegészítőket, melyekkel még hatékonyabban tudjuk növelni szervezetünk védelmét a hiánybetegségekkel szemben. Ezek lehetnek szupergyümölcsök (gránátalma, goji berry, homoktövis stb.), szuper élelmiszerek (búzafűlé), organikus táplálék-kiegészítő tabletták, kapszulák.

Egyszerűen csak bízni kell testünk tökéletességében, megadni számára minden tápláló elemet!

Hozzáteszem ugyanilyen fontos a pszichés állapotunk is, hiszen nem mindegy milyen gondolatokat formálunk a fejünkben. Biztosan hallott már Ön is a gondolat teremtő erejéről, ezt szó szerint kell bizony venni. Klinikai körülmények között is igazolták, hogy azok a betegek, amelyek pozitív gondolatokkal táplálták önmagukat, pozitívan tekintettek betegségükre és optimistán álltak gyógyulásukhoz sokkal hamarabb épültek fel. Kicsit furcsa ezt olvasni, de sejtjeink, szöveteink érzik a gondolatainkat és reagálnak rá. Nem témája levelemnek a pszichoszomatika a gyógyászatban című fejezet, így nem is kezdem el boncolgatni a témát. A lényeg, hogy a táplálkozás, a tudat és a környezetünk együttesen határozzák meg egészségünket és szervezetünk alkalmazkodó képességének hatékonyságát (ide sorolhatnánk a genetikai tényezőket is, de ezek manapság csak alapot adnak bizonyos betegségekhez, több negatív faktornak együttesen kell jelen lennie az életmódunkban ahhoz, hogy fizikai síkon manifesztálódni tudjon a baj.)

 

Tökéltes klinikai példa sejtjeink megújulási-, átalakulási képességére

Az amerikai Stanford egyetem kutatói egy véletlen folytán fedezték fel, hogy egy agresszív daganatsejt miként képes ártalmatlan, sőt egyenesen hasznos immunsejtté alakulni.

A kutatók a vérképzőszervi daganatok egyik típusát, az ún. B-sejtes akut limfoblasztos leukémiát vizsgálták. Sajátos DNS átrendeződés teszi igen agresszívvá ezt a megbetegedést: a 9-es és a 22-es kromoszómák eltörnek és a letöredezett darabok összetapadnak. Ez a betegségre jellemző hibrid törpekromoszóma vagy másnéven Philadelphia kromoszóma. A betegség kimenetele igen baljós. 

Ravi Majeti és kollégái daganatsejteket nyertek egy betegből. Ezeket a sejteket bármilyen meglepő is, de a testből eltávolítva rendkívül nehéz életben tartani, ezért szó szerint mindent, ami egy sejtnek csak szükséges az életben maradáshoz, odavetettek neki és bizakodtak.

A kutatócsoport egyik tagja, Scott McClellan folyamatosan nyomonkövette a daganatos sejtek sorsát és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a sejtek mérete, alakja megváltozott. Első ránézésre úgy tűnt, hogy az agresszív B-sejtes daganatsejtek egészséges falósejtekké alakultak. Majeti is ugyanerre a következtetésre jutott. Az átalakulást segítette az is, hogy az éretlen (daganatos) nyirok B-sejt és a falósejt (macrophag) közös elősejtből fejlődik ki.

Rendkívül izgalmas ez a véletlen felfedezés, hiszen ezzel két legyet ütöttek egyszerre: 1. bizonyságot nyert, hogy megfelelő környezetben és a szükséges faktorok (jelen esetben transzkripciós faktorok, melyek a DNS-ben kódolt gének alapján fehérjék képzédését segítik) jelenlétében a rosszul működő sejtek képesek átalakulni egészséges, hasznos sejtekké még a szervezeten kívül is! 2. Ezek a daganatos sejtekből képződő falósejtek képesek felvenni a harcot a többi ráksejttel szemben, hiszen már tartalmaznak "mintát" az adott daganattípusról és könnyebben be tudják azt azonosítani, immunválaszt indukálhatnak és gyorsítják az immunrendszer daganatellenes reakcióját.

 

Táplál, regenerál, megújít: Búzafűlé

Mi, akik már fogyasztjuk a búzafűlevet jól tudjuk, hogy hihetetlenül sokrétű hatással bír. A legjobban akkor lehet megközelíteni a búzafűlé működését, ha azt mondjuk, hogy ahány ember annyi szervezet és ahány szervezet annyi pozitív élettani hatást képes kifejteni rövid és hosszútávon egyaránt!

Gazdag vitaminokban (A-, B-, C-, E- és K-vitamin), ásványi anyagokban, nyomelemekben (Kalcium, Magnézium, Vas, Nátrium, Kálium, Cink és Szelén), aktív enzimekben (citokróm-oxidáz, fikocianin, transzhidrogenáz, szuperoxid-dizmutáz, proteáz, lipáz, amiláz), aminosavakban (Lizin, Izoleucin, Leucin, Triptofán, Fenilalanin, Treonin, Valin, Metionin stb.) és klorofillban (gyulladáscsökkentő, antibakteriális, fehérjeforrás).

Valódi mikrotápanyag bomba sejtjeink számára. Tökéletes táplálék, mely fokozhatja immunrendszerünk hatékonyságát és sejtjeink megújulási képességét.

Könyvet lehetne írni a búzafűlé hatóanyagairól és azok szerepéről a regenerációs folyamatokban (írtak is például Ann Wigmore - A búzafű címmel), de jelen levelemben a DNS-re gyakorolt jótékony és védelmező hatásáról szeretnék írni, hiszen a bennünk kódolt öngyógyító folyamatok alapja nem más mint az örökítőanyag, így ennek védelme, a sejtosztódások során tökéletességének megőrzése elsődleges fontosságú!

Dr Jaszou Hotta, a kaliforniai egyetem biológusa pár napos füvekben (búzafűből is) egy érdekes anyagot izolált, ideiglenesen a P4D1 faktor nevet adta neki. Vizsgálatai szerint a nevezett faktor képes serkenteni a férfiak spermaképzését, valamint a DNS helyreállítását célzó folyamatokat. Hotta a szaporító sejteket vizsgálta kísérleteiben, mivel ezek rendkívül jól képesek helyreállítani örökítőanyagukat, ha az károsodást szenved, ezek a repair machanizmusok segítik, hogy a spermium ép genetikai állománya révén, a petesejttel való egyesülése után egészséges magzat fejlődjön ki. 

Kísérlete során spermatid elősejtekhez mérgező vegyszert adott, illetve egy másik sejttenyészetet röntgensugárzásnak tett ki (így próbálta elérni a sejtek DNS állományának rongálódását). Mindkét károsító tényezőnek kitett sejtcsoportot két részre osztott. Az egyik csoport sejtnek önmagától kellett megújítani DNS állományát, a másik csoport sejtjei plusz P4D1 faktort kaptak. Sejteni lehetett, hogy a P4D1-el kezelt sejtek sokkal erőteljesebben, gyorsabban voltak képesek örökítőanyagukat helyreállítani és egészséges szaporítósejtekké alakulni újra.

Dr Charles Schnabel a zsenge füvek kivonatát bikák és háziállatok nemzőképességének helyreállítására, valamint a fejőstehenek élettartamának meghosszabbítására (5-6 évvel) használta fel eredményesen.

Mi következik a leírtakból? A fiatal füvek a búzafűlével együtt képesek lehetnek a nemzőképesség, illetve a szaporodási teljesítmény fokozására, valamint a szomatikus- és szaporító sejtek örökítőanyagának hatásosabb védelmére. Ha a füvek képesek visszaadni egy bika nemzőképességét vajon mire képes az emberi szervezetben? 

(Fontos lenne egy a férfi potenciára, teljesítőképességre és nemzőképességre vonatkozó kutatás, hiszen ha az állatoknál bevált biztos vagyok benne, hogy az embernél is bevált szer lehet!)

Jó egészséget kívánva maradok üdvözlettel,

Pintér Zoltán

búzafűlé szakértő


Kérdése van? Tegye fel bátran!

E-mail: info@reformgyogyasz.com

Mobil: 00 36 70 547 23 57